Andean Condor Peak Sauvignon Blanc
Bleekgeel met groene reflexen. In neus en smaak citrus- en tropisch fruit met impressies van vers gemaaid gras. Mooie frisse en tegelijkertijd zachte afdronk. De wijn is op dronk en komt optimaal tot zijn recht wanneer hij geserveerd wordt tussen de 8 en 1 graden en bij voorkeur binnen 2 jaar na de oogst gedronken wordt. Heerlijk als aperitief en te combineren met (gerookte) vis, sushi, sashimi, salades, kip, kalfs- en varkenvlees en geitenkaas.
Kenmerken
- Jaargang2021
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage13%
- ProducentAndean
- Land van herkomstArgentinië
- StreekMendoza
- Serveer temperatuur8 - 10 graden
- AfsluitingSchroefdop
- Aantal in doos6
Bestaat uit
- sauvignon blanc 100%
Allergie informatie
- Bevat sulfiet
Argentinië
Argentinië is het grootste wijnland van Zuid-Amerika. De wijnranken groeien met name tegen de oostelijke hellingen van de Andes in het westen van Argentinië. Het bekendste wijngebied is de Mendoza.
De bekendste witte wijnen worden gemaakt van de torrentés, de chardonnay en sauvignon blanc druiven. Qua rode wijn is de malbec het meest geproduceerd. Met zijn dikke schil zorgt deze druif voor robuuste wijnen, die goed samengaan met de Argentijnse keuken.
Ligging wijngaard
Andean Vineyards.Wijnspijssuggestie
Aperitief, (gerookte) vis, sushi, sashimi, salades, kip, kalfs- en varkensvlees en geitenkaas.Extra informatie
De Argentijnse wijngebieden liggen ongeveer duizend kilometer landinwaarts, aan de voet van de Andes. Het is er zeer droog en dat er geen woestijn is ontstaan is te danken aan het smeltwater uit de bergen. Het voordeel van het droge klimaat is dat de Argentijnse wijnbouwers nauwelijks hoeven te bespuiten. In Argentinie gaat men er dan ook prat op de meest ecologische verantwoorde wijngaarden ter wereld te hebben, Mendoza is de belangrijkste wijnprovincie en geboortegrond van deze Conder Peak Sauvignon Blanc. Proefnotities: Bleekgeel met groene reflexen. In neus en smaak citrus- en tropisch fruit met impressies van vers gemaaid gras. Mooie frisse en tegelijkertijd zachte afdronk. De wijn is op dronk en komt optimaal tot zijn recht wanneer hij geserveerd wordt tussen de 8 en 10 graden en bij voorkeur binnen 2 jaar na de oogst gedronken wordt. Heerlijk als aperitief en te combineren met (gerookte) vis, sushi, sashimi, salades, kip, kalfs- en varkensvlees en geitenkaas.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.