per fles
€ 13,95
13,95
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf

Boschendal 1685 Chardonnay

Prachtige wijn met in de geur en smaak aroma’s van rijp tropisch fruit, citrusvruchten, kaneel en nootmuskaat. Doordat een deel van de druiven is gerijpt in houten vaten, krijgt deze chardonnay een mooie balans in fruit en houttonen en is de afdronk romig en rond en gaat niet vervelen.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Ligging wijngaard

De chardonnay druiven uit deze wijn komen uit 3 verschillende gebieden: Stellenbosch, de Elgin Vallei en van het landgoed van Boschendal zelf. De wijnranken worden behoorlijk teruggesnoeid, zodat er

Wijnkaartbeschrijving

Prachtige wijn met in de geur en smaak aroma's van rijp tropisch fruit, citrusvruchten, kaneel en nootmuskaat. Romige afdronk.

Wijnspijssuggestie

Een ideale begeleider van vis, schaal- en schelpdieren, gevogelte, zachte kazen en gerechten met romige sauzen.

Extra informatie

Boschendal is vooral bekend door zijn sauvignon blanc, maar wijnmaakster Lizelle kan ook geweldige chardonnay's maken. 70% van de druiven wordt gedurende 10 maanden in eikenhouten vaten gerijpt op hun lie. De overige 30% wordt even lang en ook op hun lie gerijpt, maar dan in roestvrijstalen vaten. Mede hierdoor ontstaat er een prachtige chardonnay met een mooie balans in fruit en houttonen. De afdronk is romig, waardoor deze heerlijke wijn niet snel zal gaan vervelen.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Boschendal 1685 Chardonnay” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.