per fles
288,15
287,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf Momenteel niet leverbaar

Bouchard Père & Fils Chevalier-Montrachet, Grand Cru

Momenteel niet op voorraad.

Stuur een email naar info@wijnenwereld.nl, dan informeren wij u, wanneer we de nieuwe jaargang binnen hebben.

De Chardonnay druiven worden in optimale rijpheid handmatig geoogst en na een strenge selectie vindt de vinificatie plaats. Afhankelijk van het profiel van de oogst laat men de jonge wijn 12 tot 14 maanden op Frans eiken vaten rijpen, waarbij het nieuwe eiken tot 20% kan oplopen. De wijn heeft een voortreffelijk bouquet van bloemen, fruit en heeft ook iets rokerigs en rijpe tonen. Complexe en volle wijn, absoluut niet zwaar met veel verfijning.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Bovenop de helling boven Puligny-Montrachet ligt Chevalier-Montrachet, Oost-Zuidoost naar Zuidoost. De bodem bestaat uit kalksteen, mergel en heeft een kiezelstenen ondergrond.

Wijnkaartbeschrijving

De wijn heeft een voortreffelijk bouquet van bloemen, fruit en heeft ook iets rokerigs en rijpe tonen. Complexe en volle wijn met veel verfijning.

Wijnspijssuggestie

Mooie combinatie met foie gras en met visgerechten met roomsaus, poularde de bresse met een saus.

Extra informatie

Het verhaal gaat dat de Seigneur van Montrachet zijn wijngaard verdeelde tussen zijn twee zoons. De éen werd Ridder tijdens de kruistochten en vandaar de naam Chevalier-Montrachet (Chevalier is Frans voor ridder). De ander, die een bastaardzoon was, gaf naar men veronderstelt de naam Bâtard-Montrachet aan de wijngaard die tegenwoordig zo bekend staat. De Chevalier-Montrachet wijngaard die ruim 7 ha telt, is voor meer dan 30% in eigendom van Domaine Bouchard Père & Fils. Vanuit het dorp Puligny-Montrachet gezien, ligt Chevalier-Montrachet hoger op de helling dan Montrachet. De wijngaard ligt verspreid over vier terrassen en Domaine Bouchard bezit als enige percelen op alle vier de terrassen. De bodem bestaat uit kalksteen, mergel en heeft een kiezelstenen ondergrond. De opbrengst per ha is hier lager dan in de Montrachet wijngaard. Wereldwijd is er vraag naar de topwijnen uit Montrachet en de omliggende Grand Crus zoals Chevalier-Montrachet. Dit verklaart dan ook de hoge prijzen voor deze exclusieve wijnen. De chardonnay druiven worden in optimale rijpheid handmatig geoogst en na een stenge selectie vindt de vinificatie plaats. Afhankelijk van het profiel van de oogst laat men de jonge wijn 12 tot 14 maanden op Frans eiken vaten rijpen, waarbij het nieuwe eiken tot 20% kan oplopen. De wijn heeft een voortreffelijk bouquet van bloemen, fruit en heeft ook iets rokerigs en rijpe tonen. Complexe en volle wijn, absoluut niet zwaar met veel verfijning.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bouchard Père & Fils Chevalier-Montrachet, Grand Cru” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *