per fles
12,50
11,95
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 6 flessen

Burmester Tawny Port DOP

Burmester Tawny Port DOP is helder bruin-tawny van kleur. De geur doet denken aan rijp fruit en vanille. Deze tawny port is fluweelzacht in de smaak met een mooi frisfruitig karakter.

Erg lekker bij desserts met karamel, brie en andere kazen, abrikoos en gedroogd fruit.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Portugal

Portugal staat met name bekend om de port. Port is een versterkte wijn, wat inhoud dat er extra alcohol is toegevoegd.

Port wordt gemaakt in verschillende stijlen: Ruby port, vintage port en tawny port. De grootste verschillen in deze stijlen worden gemaakt door de periode van rijping en de plek waar de druiven vandaan komen. Wordt de port gemaakt uit een blend van meerdere jaargangen, of komen ze juist van 1 oogst? En komen ze uit verschillende wijngaarden, of alleen uit de beste of zelfs uit 1 wijngaard? Dit biedt zeer veel verschillende variaties.

Wijnkaartbeschrijving

De geur doet denken aan rijp fruit en vanille. Deze tawny port is fluweelzacht in de smaak, met een mooi frisfruitig karakter.

Wijnspijssuggestie

Erg lekker bij desserts met karamel, brie kazen, abrikoos en gedroogd fruit.

Extra informatie

Burmester Tawny Port DOP is helder bruin-tawny van kleur. De geur doet denken aan rijp fruit en vanille. Deze tawny port is fluweelzacht in de smaak met een mooi frisfruitig karakter. Erg lekker bij desserts met karamel, brie kazen, abrikoos en gedroogd fruit. De familienaam ‘Burmester’ komt van het Duitse woord „Burgmeester“ (Burgemeester) - aangezien de familie uit het kleine stadje Moelln in Noord-Duitsland kwam. In 1730 richtten Henry Burmester en John Nash een graanhandel op in Londen onder de naam Burmester & Nash. In 1750 verhuisde het bedrijf naar Vila Nova de Gaia en begonnen zij met het verschepen van Port naar de Britse Eilanden en de rest van Europa. In Londen was het bedrijf zeer actief. De commerciële en financiële activiteiten van de familie Burmester werden zeer gewaardeerd in London. Zo is de meest bekende straat in de wijk Wimbledon de ‘Burmester Road’.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Burmester Tawny Port DOP” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *