per fles
€ 55,40
54,60
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Calvados Ducs De Normandie, Prestige Vieille Reserve

Een fonkelende, kopergouden Calvados met de zwoele geur van gedroogde zuidvruchten en het pittige van gebrande (wal)noten. De smaak is krachtig, maar ook mild met in de afdronk een aangenaam zoetje.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Het fruit (appels en soms ook peren) groeit in Normandië.

Wijnkaartbeschrijving

Kopergoud digestief met de aroma's van rijpe appel, gedroogde vijg, gebrande hazelnoot en walnoot. Krachtig, maar ook zacht en zwoel.

Wijnspijssuggestie

digestief desserts: vijgen-notentaart, mokkataart kaas: rijpe, uitgesproken kaas als Münster, maar ook rijpe camembert in combinatie met vijgen

Extra informatie

Calvados is een Normandische appelbrandewijn die al sinds 1533 wordt gemaakt. Tegenwoordig is de ware calvados beschermd door een gegarandeerde herkomstaanduiding: 'appellation calvados contrôlée'. Behalve de herkomst geeft de appellation ook richtlijnen voor de manier van stoken en rijpen. Er mogen ruim 40 soorten appels en peren worden gebruikt en elke producent hanteert hiervoor zijn eigen geheime recept. Het fruit wordt geplet waarna de vergisting plaatsvindt. Jonge calvados kan tamelijk agressief overkomen. Tijdens de rijping wordt de drank zachter en milder en verschijnen er naast aroma's van appel ook die van rozijnen, vijgen en specerijen. In deze langdurig op eikenhouten tonnen gerijpte Duc de Normandie Vieille Réserve vallen die ontwikkelde, rijpe, zwoele, intense tonen op.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Calvados Ducs De Normandie, Prestige Vieille Reserve” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *