per fles
€ 79,25
78,65
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Chacayes Single Vineyard – Piedra Negra

Rijk en intens bouquet van rood fruit dat, vanwege de fustrijping, omlijst is met een vleugje koffie. De complexe, vlezige smaak met rijpe tannines accentueert de rode vruchten en heeft een hint van zwarte bloemen. De lange afdronk heeft ook dat zweempje koffie. Op een uniek stukje terroir staande malbec en côt met een ongekende dichtheid van 2 . stokken per hectare geplant. De opbrengst is slechts twee (!) trossen per druivenstok maar met een ongekende intensiteit, waarbij de côt, eenkloon van de malbec, spanning en frisheid geeft.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Argentinië

Argentinië is het grootste wijnland van Zuid-Amerika. De wijnranken groeien met name tegen de oostelijke hellingen van de Andes in het westen van Argentinië. Het bekendste wijngebied is de Mendoza.

De bekendste witte wijnen worden gemaakt van de torrentés, de chardonnay en sauvignon blanc druiven. Qua rode wijn is de malbec het meest geproduceerd. Met zijn dikke schil zorgt deze druif voor robuuste wijnen, die goed samengaan met de Argentijnse keuken.

Ligging wijngaard

Op 1100 meter hoogte

Wijnkaartbeschrijving

Rijk bouquet van rood fruit met een vleugje koffie. De complexe, vlezige smaaak met rijpe tannines accentueert de rode vruchten en heeft een hint van zwarte bloemen. Lange afdronk.

Wijnspijssuggestie

Een echte vleeswijn die uitstekend past bij rundvlees op alle mogelijke manieren bereid, lamsvlees van de grill of uit de oven, varkensvlees van de grill, vleesgerechten met truffel of andere paddest

Extra informatie

In de Uco-vallei, in de uitlopers van de Andes Cordillera, ligt op 1100 meter hoogte het wijngebied Los Chacayes. Het gebied heeft een continentaal klimaat met hete, droge zomers en koele winters. De arme grond bestaat voornamelijk uit alluviaal grind en vulkanische morenen.


In het hart van de streek begon pionier François Lurton zijn Bodega Piedra Negra, het allereerste wijngoedvan de nieuwe appellatie "Los Chacayes". Op basis van zijn expertise die hij over de hele wereld heeft opgedaan, introduceerde hij onmiddellijk milieuvriendelijke wijnbouw.


Voor de Finca Chacayes ligt een uniek stukje terroir, waar de malbec en côt met een ongekende dichtheid van 20.000 stokken per hectare zijn geplant. De opbrengst is slechts twee (!) trossen per druivenstok maar die hebben dan ook een ongekende intensiteit, waarbij de côt, een kloon van de malbec, spanning en frisheid geeft. Na de klassieke vinificatie rijpt de Chacayes 24 maanden op nieuw Frans eiken. Elegantie en balans prevaleren boven macht en concentratie.


Deze single vineyard wijn is met recht de primus inter pares onder de Argentijnse Malbec's en werd door Parker's Wine Advocate meerdere keren met meer dan 90 punten beoordeeld.


Proefnotities: Rijk en intens bouquet van rood fruit dat, vanwege de fustrijping, omlijst is met een vleugje koffie. De complexe, vlezige smaak met rijpe tannines accentueert de rode vruchten en heeft een hint van zwarte bloemen. De lange afdronk heeft ook dat zweempje koffie.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chacayes Single Vineyard – Piedra Negra” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *