per fles
€ 13,30
12,70
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Chateau Des Reyssiers – Henry Fessy

De jongste van de 1 Crus uit de Beaujolais. Een wijn die in dit gezelschap werd uitverkoren vanwege zijn fruitige, en voor deze gemeente typische eigenschappen. Kortom een heerlijk glas Beaujolais met veel rood fruit, zoals aalbessen en frambozen.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Gelegen tussen Brouilly en Morgon een hoogte tussen de 230 en 450 meter strekken zich de wijngaarden van Régnié uit over een totale oppervlakte van 600 hectare. De grond is er voornamelijk zanderig

Wijnkaartbeschrijving

Henry Fessy, Regnié, Château des Reyssiers

Wijnspijssuggestie

Heerlijk als aperitief maar ook lekker bij wit vlees, gegrilde entrecote of kaas.

Extra informatie

De wijnen uit Régnié hebben altijd al grote bekendheid genoten. Na lange tijd is men er in 1988 in geslaagd Régnié ook als Cru geregistreerd te krijgen. Deze Régnié van Henry Fessy is een wijn met een aroma van aardbei, donkere kersen en is daarbij rond en soepel met een kruidige afdronk.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chateau Des Reyssiers – Henry Fessy” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *