per fles
€ 23,60
23,00
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Chateau Maris La Touge

Diep donkerrood, in de neus impressies van zwarte bessen en bramen die zich voortzetten in de stevige smaak met fraai geïntegreerde zuren en rijpe, sappige tannines. Complex en een evenwichtige lange afdronk. Chateau Maris is een rijzende ster in Zuid-Frankijk. Wijnmaker Robert Eden geldt hier als een apostel op het gebied van duurzame landbouw. Zijn wijnen zijn Biologisch en ook Demeter gecertificeerd.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

In de premier cru La Liviniere, aan de voet van de Montagne Noire.

Wijnkaartbeschrijving

Donkerrood, impressies van zwarte bessen en bramendie zich voortzetten in de stevige smaak met fraaie zuren en rijpe, sappige tannines. Complex en eenevenwichtige lange afdronk.

Wijnspijssuggestie

Breed inzetbaar: bij gebakken of gebraden mals rood vlees en stoofschotels. Ook prima omlijsting vanalle soorten groot en klein wild en wild gevogelte, harde kazen, blauwader kazen en gerookte kazen.

Extra informatie

Chateau Maris is een rijzende ster in Zuid-Frankrijk. Wijnmaker Robert Eden geldt hier als een apostel op het gebied van duurzame landbouw. Zijn wijnen zijn Biologisch en, een stapje daarboven, ook Demeter gecertificeerd. Het wijngoed is met zonnepanelenzelfvoorzienend in energie en de caveau is, als eerste in de wereld, opgebouwd uit o.a. hennep, dat CO2 verbruikt. De grotendeels plantaardige materialen maken dat koeling of verwarming niet nodig is om de chais op de juiste temperatuur te houden. Parker's Wine Advocate waardeert de wijnen steevast boven de 90 punten, Wine Spectator kwalificeert zeals outstanding wines. Ondekt ook door de topgastronomie waar de wijnen van Chateau Maris de wijnkaarten sieren.

De druiven van deze cuvee komen van het perceel La Touge waar de terroir bestaat uit klei, kalk- en zandsteen. Na de fermentatie en een maceratie van 4 weken volgt een rijping van 16 maanden op, deels eivormige, betonnen cuves (zgn. Noblot eggs) waarin de lie continu omhoog geduwd wordt door een interne stroom die op een draaikolk lijkt.

Proefnotities: Diep donkerrood, in de neus impressies van zwarte bessen en bramen die zich voortzetten in de stevige, rijke smaak met fraai geintegreerde zuren en rijpe, sappige tannines. Complex en een evenwichtige lange afdronk. Ideaal drinkmoment 2 tot 5 jaar na de oogst en daarna, mits goed bewaard, nog zeker een paar jaar houdbaar.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chateau Maris La Touge” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *