per fles
€ 26,40
25,60
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Chateau Maris Les Planels

Diep donkerrood, zwart fruit (kersen en bessen), zoethout en peper domineren het intrigerende bouquet. De rijke, volle smaak is tegelijkertijd eleganten heeft een geweldige structuur met fraai geintegreerde frisse zuren en een afdronk die de mond slechts aarzelend verlaat. Wijnmaker Robert Eden geldt als een apostel op het gebied van duurzame landbouw. Zijn wijnen zijn Biologisch en Demeter gecertificeerd. Robert Parker’s Wine Advocate waardeert de wijnen steevast boven de 9 punten, Wine Spectator kwalificeert ze als outstanding wines.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

In de premier cru La Liviniere, aan de voet van de Montagne Noire.

Wijnkaartbeschrijving

Zwart fruit (kersen en bessen), zoethout en peper domineren het bouquet. Rijke, volle smaak, tegelijkertijd elegant met een geweldige structuur en fraai geintegreerde frisse zuren.

Wijnspijssuggestie

Een geweldige tafelheer bij stoofschotels, gegrildvlees, ribeye steak en wild (bijv. hert). Ook bij harde kazen, blauwader kazen en gerookte kazen.

Extra informatie

Chateau Maris is een rijzende ster in Zuid-Frankrijk. Wijnmaker Robert Eden geldt hier als een apostel op het gebied van duurzame landbouw. Zijn wijnen zijn Biologisch en, een stapje daarboven, ook Demeter gecertificeerd. De betrokkenheid bij het milieu is groot. Het wijngoed is met zonnepanelen zelfvoorzienend in energie en de caveau is, als eerste in de wereld, opgebouwd uit o.a. hennep, dat CO2 verbruikt. De grotendeels plantaardige materialen maken dat koeling of verwarming niet nodig is om de chais op de juiste temperatuur te houden. RobertParker's Wine Advocate waardeert de wijnen steevast boven de 90 punten, Wine Spectator kwalificeert ze als outstanding wines. Ontdekt ook door de topgastronomie waar de wijnen van Chateau Maris de wijnkaarten sieren.


De druiven voor deze cuvee groeien opeen geselecteerd perceel van 20 hectare waar de terroir bestaat uit klei, kalk- en zandsteen. Na eenfermentatie van 8 dagen in open betonnen cuves en houten vaten en een maceratie van 4 weken rijpt de jonge wijn 12 maanden op nieuwe vaten van Frans eikenhout. Proefnotities: Diep donkerrood, zwart fruit (kersen en bessen), zoethout en peper domineren het intrigerende bouquet. De rijke, volle smaak is tegelijkertijd elegant en heeft een geweldige structuur met fraai geintegreerde frisse zuren en een afdronk die de mond slechts aarzelend verlaat.


Ideaal drinkmoment 3 tot 10 jaar na de oogst en daarna, mits goed bewaard, nog zeker een paar jaar houdbaar.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chateau Maris Les Planels” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *