per fles
8,70
8,10
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Con un Par Sauvignon Blanc

De Con un Par Sauvignon Blanc heeft een aantrekkelijke stro-gele kleur met een groene blush. In het boeket vind je tropisch fruit (ananas & passievrucht) waar op het frisse palet citrus tonen (grapefruit) terug te vinden zijn. Met een lange en smaakvolle afdronk, is deze sauvignon blanc een frisse toevoeging in de Con un Par portfolio van Vicente Gandia.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Wijnkaartbeschrijving

Strokleurig, in het boeket tropisch fruit als ananas en passievrucht en frisse citrus tonen en grapefruit. Frisse wijn met een lange en smaakvolle afdronk.

Wijnspijssuggestie

Als aperitief, bij vis- en kip-gerechten, salades en frisse kazen.

Extra informatie

De naam 'Con un Par' is Spaans voor 'Met een Paar' en de producent geeft op speelse wijze aan dat deze heerlijke Albariño ideaal is om te drinken 'Met een Paar Vrienden', 'Met een Paar Oesters' of bijvoorbeeld 'Met een Paar Kreeften'. Dat is zeker waar, maar ook eenvoudigere gerechten laten zich graag begeleiden door deze heerlijke wijn. De Con un Par Sauvignon Blanc heeft een aantrekkelijke stro-gele kleur met een groene blush. In het boeket vind je tropisch fruit (ananas & passievrucht) waar op het frisse palet citrus tonen (grapefruit) terug te vinden zijn. Met een lange en smaakvolle afdronk, is deze sauvignon blanc een frisse toevoeging in de Con un Par portfolio van Vicente Gandia. Na een zorgvuldig rijpingsproces wordt er in de nachten van september geplukt. Dit geeft als voordeel dat de aroma's binnen in de druif optimaal bewaard blijven. De druiven ondervinden een koude maceratie om de aromatische intensiteit te accentueren. Vervolgens worden de druiven gefermenteerd onder een lage temperatuur (14-16 graden Celsius) over een periode van 20 dagen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Con un Par Sauvignon Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *