per fles
€ 42,55
41,95
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Cordier Chateauneuf-Du-Pape

Granaatrood, het bouquet doet denken aan olijf- en laurierbomen en de kenmerkende neus van de grenache druif. Impressies die echoen in de kruidige en intense smaak met een zijdezachte textuur en imponerende afdronk.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet
  • Bevat melkbestanddelen
  • Bevat eiwitbestanddelen

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnkaartbeschrijving

Granaatrood, impressies van olijf- en laurierbomen en de kenmerkende neus van de grenache die echoen in de kruidige en intense smaak met een zijdezachtextuur en fraaie afdronk.

Wijnspijssuggestie

Vlees: Kruidige rundvleesschotels, boeuf bourguignon, vlees van de grill of barbecue, spare ribs, chili con carne, stoofschotels, gerechten met schapen- en geitenvlees. Gevogelte: Confits van eend en

Extra informatie

De geschiedenis van Châteauneuf-du-Pape is verweven met religie en gedrenkt in wijn. Het gelijknamige dorpligt tegen een heuvel, met daarop de resten van een enorm 14de eeuws kasteel dat gebouwd werd als pauselijke residentie. De meest karakteristieke grondsoort is rossige aarde bedekt met klei en een dikke laag grote ronde kleien. Overdag absorberen de keien zonnewarmte die 's nachts weer wordt afgegeven om behulpzaam te zijn bij het rijpingsproces van de druiven. Sinds de oprichting door Désiré Cordier in 1886, zet La Maison Cordier zich in voor het behoud van de waarden die voor hem dierbaar waren: collectieve kracht, gedurfde creativiteit en een honger naar ontdekking. Waarden die Cordier tot op de dag van vandaag nog steeds inspireren. Het zijn de passie van deze ambachtelijke wijnmakers, de gedrevenheid en vastberadenheid van iedereen bij La Maison Cordier, die ze ieder jaar dichter bij hun uiteindelijke doel brengt: Zorgen voor zowel de mens als onze planeet. Toewijding op elk niveau met steeds de consument in gedachten. Deze Châteauneuf-du-Pape van Cordier staat dan ook als monumentaal huis. Proefnotieties: Granaatrood, bouquet doet denken aan olijf- en laurierbomen en de kenmerkend neus van de grenache druif. Impressies die echoen in de kruidige en intense smaak met een zijdezachte textuur en imponerende afdronk.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cordier Chateauneuf-Du-Pape” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *