sale
normaal per fles
€ 8,60
7,20
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen actie

Petit Baron Blanc

Bleke kleur met groene schakering, het intense bouquet pronkt met bloemige tonen en een impressievan citrus. De uitbundige, watertandende sauvignonwordt in toom gehouden door de sémillon in de blend. Voor de gisting wordt geen sulfiet toegevoegd. Petit Baron is geboren in de ongerepte streek van Buzet waar een kleine uil, afgebeeld op het etiket, als bewaker geldt van de wijngaarden. Zorg voor het milieu, wijngaarden en vinificatie staan hier hoog in het vaandel.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Buzet, op een terroir van de kiezelhoudende boulbènes, klei en kalk.

Wijnkaartbeschrijving

Bouquet dat pronkt met bloemige tonen en impressievan citrus. De uitbundige, watertandende sauvignonwordt in toom gehouden door de sémillon in de blend. Geen sulfiet toegevoegd.

Wijnspijssuggestie

Watertandend als apéritief en vormt ook een heerlijke omlijsting van tapas, oesters en gerechten van vis, kip, kalfs- en varkensvlees en fruitsalades

Extra informatie

Petit Baron is geboren in de ongerepte streek van Buzet waar een kleine, beschermde uil, afgebeeld op het etiket, als bewaker geldt van de wijngaarden. Zorg voor het milieu, wijngaarden en vinificatie staan hier hoog in het vaandel. De filosofie van Les Vignerons de Buzet sluit naadloos aan bij het gedachtegoed van Cordier waarmee men een samenwerking is aangegaan. Sinds de oprichting door Désiré Cordier in 1886, zet La Maison Cordier zich in voor het behoud van de waarden die hem dierbaar waren: collectieve kracht, gedurfde creativiteit en een honger naar ontdekking. Waarden die Cordier vandaag de dag nogsteeds inspireren. Het zijn de passie van deze ambachtelijke wijnmakers, de gedrevenheid en vastberadenheid van iedereen bij Les Vignerons de Buzet en La Maison Cordier, die ze elk jaar dichter bij hun uiteindelijke doel brengen: zorgen voor zowel de mens als onze planeet. Toewijding op elk niveau met steeds de consument in gedachten.
Petit Baron past dan ook precies in dit plaatje. De druiven worden 's nachts geplukt (koel druivensap) om de fruitigheid optimaal te behouden. De koele gisting en een korte rijping op roestvrijstalen tanks zorgen ervoor dat de levendigheid en fruitige aroma's van de sauvignon optimaal bewaard blijven. Voor de gisting wordt geen sulfiet toegevoegd. Jong drinken is het parool. Bleke kleur met groene schakering, het intense bouquet pronkt met bloemige tonen en een impressie van van citrus.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Petit Baron Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.