per fles
€ 12,35
11,75
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Dona Maria Tinto – Julio Bastos

Rode bessen domineren het bouquet met een vleugje van overrijpe pruimen. De rijke, fruitige smaak afgerond met een vleugje hout is fraai gestructureerd en heeft een lange afdronk.

Als belangrijkste druivensoort is de tempranillo gebruikt die in deze streek aragonez wordt genoemd. Boven de Algarve ligt de provincie Alentejo. Op het prachtige wijndomein Dona Maria werkt men volgens de modernste technologie maar daarnaast ook nog volgens de oude methode om de druiven met voeten te treden.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Portugal

Portugal staat met name bekend om de port. Port is een versterkte wijn, wat inhoud dat er extra alcohol is toegevoegd.

Port wordt gemaakt in verschillende stijlen: Ruby port, vintage port en tawny port. De grootste verschillen in deze stijlen worden gemaakt door de periode van rijping en de plek waar de druiven vandaan komen. Wordt de port gemaakt uit een blend van meerdere jaargangen, of komen ze juist van 1 oogst? En komen ze uit verschillende wijngaarden, of alleen uit de beste of zelfs uit 1 wijngaard? Dit biedt zeer veel verschillende variaties.

Ligging wijngaard

Op een hoogte van 450 meter

Wijnkaartbeschrijving

Rode bessen domineren het bouquet met een vleugje van overrijpe pruimen. De rijke, fruitige smaak afgerond met een vleugje hout is fraai gestructureerd en heeft een lange afdronk.

Wijnspijssuggestie

Heerlijk om te combineren met gegrild varkensvleesen gevogelte, gerookte ham, pasta met een krachtige saus, vleesfondue en kazen zoals cheddar, emmental, gruyère,

Extra informatie

Boven de Algarve ligt de provincie Alentejo. Ondanks de droogte en het warme weer in dit gebied speelt de wijnbouw een grote rol. 170 km ten oosten van Lissabon ligt het plaatsje Estremoz met het paleisachtige huis Dona Maria dat dateert uit de 18e eeuw. Destijds was het een geschenk van koning João V aan een van zijn hofdames, Dona Maria, op wie hij hopeloos verliefd was.


Op dit prachtige, oude domein wordt wijn gemaakt volgens de modernste technologie maar daarnaast is ook de methode om de druiven met voeten te treden in de beroemde "lagares" hier nog steeds actueel. De wingerd beslaat 80 ha waarvan 12 ha met witte en 68 met rode druiven is beplant. De terroir bestaat uit klei en kalk die water vasthoudt waardoor geen irrigatie nodig is.


Als belangrijkste druivensoort voor de Dona Maria Tinto is de tempranillo gebruikt die in deze streek Aragonez wordt genoemd. De druiven worden met de hand geoogst waarna de most gist gedurende 10 dagen in roestvrijstalen tanks onder gecontroleerde temperatuur. Na de malolactische gisting rijpt de jonge wijn 6 maanden op Frans eiken, deels nieuw en deels oude vaten, voor een touch van gedoseerd hout.


Rode bessen domineren het bouquet met een vleugje van overrijpe pruimen. De rijke, fruitige smaak afgerond met een vleugje hout is fraai gestructureerd en heeft een lange afdronk. Op dronk en houdbaar, mits goed bewaard, tot 10 jaar na de oogst.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Dona Maria Tinto – Julio Bastos” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *