per fles
74,45
73,85
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Famille Hugel Gewurztraminer Selection Noble

Om deze bijzondere wijn te kunnen produceren moeten een aantal elementen samenvallen: een bijzondere wijngaard, oude wijnstokken, perfecte rijpheid en vroege ochtendnevel gevolgd door maximale zonneschijn om de ontwikkeling van “edelerotting” (botrytis cinerea) te stimuleren. De verschrompelde druiven worden één voor één geoogst en vervolgens met uiterste zorg gevinificeerd. De godendrank die dan ontstaat, heeft een ongelofelijke finesse en complexiteit eneen bijna oneindige levensduur.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is een van de grootste producenten van wijn in de wereld, zowel qua volume als qua omzet. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Extra informatie

Deze wijn wordt gemaakt van overrijpe druiven, die veel later worden geplukt, na de normale oogst en zijn al gedurende vele generaties de grote specialiteit van de Hugel familie. De 'edele' rot (botrytis) geeft deze wijnen bijna een ongelimiteerd rijpingspotentieel.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Famille Hugel Gewurztraminer Selection Noble” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *