per fles
€ 51,70
51,10
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Freemark Abbey Merlot

Donker robijnrood, een demonstratie in geur en smaak van rijpe, donkere vruchten zoals bramen en kersen en een vleugje zwarte peper en salie waaraan de houtrijping iets van kaneel, kruidnagel en ceder heeft toegevoegd. Rijke, soepele smaak waarbij fruit, body, tannine en zuurgraad fraai in balans zijn. De wijn genoot een rijping van bijna 16 maanden op Frans en Amerikaans eiken. Freemark Abbey is een van de meest gerespecteerde wijnhuizen in Napa Valley waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1886.

Kenmerken

Lekker bij

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Verenigde Staten

De Verenigde staten staat op de vierde plaats in de wereld qua productie van wijn. Californië is de belangrijkste staat en is verantwoordelijk voor ongeveer 90% van de wijnproductie in Amerika. Door het zonnige en warme klimaat kunnen de druiven goed rijpen en worden er mooie krachtige wijnen geproduceerd vol met aroma’s. Het paradepaardje van Californië is de zinfandel druif. Daarnaast wordt ook de chardonnay, cabernet sauvignon, shiraz, merlot en pinot noir verbouwd.

Ligging wijngaard

Vier verschillende wijngaarden in Howell Mountain, Atlas Peak en Yountville

Wijnkaartbeschrijving

In geur en smaak rijpe, donkere vruchten zoals bramen en kersen en een vleugje zwarte peper. Rijke, soepele stijl waarbij fruit, body, tannine en zuurgraad fraai in balans zijn.

Wijnspijssuggestie

Laat zich plezierig combineren met gerechten van rundvlees (op alle mogelijke manieren bereid), gerechten van allerlei soorten klein en groot wild, wild gevogelte en harde, belegen kazen.

Extra informatie

In 1974 kocht Jess Jackson 32 ha land in Lakeport,Californië en beplantte die met druiven. Dit was het begin van wat uitgroeide tot het iconische wijnbedrijf Kendall-Jackson dat na Jess' dood in 2011 met evenveel passie wordt geleid door zijn kinderen en overige familie: de Jackson Family. Verantwoordelijkheid nemen voor mens en milieu staat hoog in hun vaandel. Uitbreiding volgde met o.a. Freemark Abbey, een van de meest gerespecteerde wijnhuizen in Napa Valley waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1886. De aanpak is hier niet gericht op trendy maar juist op het maken van elegante, klassiek gestructureerde en verfijnde wijnen. De druiven zijn afkomstig van drie verschillende wijngaarden, elk met een verschillende ligging en een terroir die varieert van klei, leem, grind en rotsachtig tot vulkanisch. De mist van de Pacific zorgt voor koele ochtenden en als de nevel 's middags is opgelost koesteren de druiven zich in de warme middagzon, een ideale langzame rijpingsperiode. Dealcoholische gisting vond plaats op roestvrij staal en na de malolactische gisting kreeg de jonge wijn bijna 16 maanden rijping op Frans en Amerikaans eiken (waarvan 22% nieuw). Donker robijnrood, een demonstratie in geur en smaak van rijpe, donkere vruchten zoals bramen en kersen en een vleugje zwarte peper en salie waaraan de houtrijping iets van kaneel, kruidnagel en ceder heeft toegevoegd. Rijke, soepele smaak met fruit, body, tannine en een faaie zuurgraad.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Freemark Abbey Merlot” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *