per fles
€ 9,15
8,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Great Expectations Chardonnay

Citrus en steenvruchten beheersen het bouquet dat zich in de volle, fruitige smaak voortzet en waarbij een vleugje eikenhout zorgt voor complexiteit. Het beroemde boek Great Expectations (Grote Verwachtingen) van de Engelse schrijver Charles Dickens inspireerde eigenaar en wijnmaker Jan du Toit tot een serie gelijknamige wijnen waarvan bijieder komend oogstjaar de ‘expectations’ omtrent de kwaliteit die van het vorige jaar overtreffen.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Ligging wijngaard

In het district Robertson Valley

Wijnkaartbeschrijving

Citrus en steenvruchten beheersen het bouquet dat zich in de volle, fruitige smaak voortzet en waarbij een vleugje eikenhout zorgt voor complexiteit.

Wijnspijssuggestie

Uitstekend te combineren met vis en gerechten van wit vlees (kip, kalfs- en varkensvlees) Tevens met romige witschimmelkazen zoals bijv. Brie en Chaource

Extra informatie

Het Zuid-Afrikaanse estate Goedverwacht ligt in de Breede rivier vallei in het district Robertson Valley, zo'n 150 km ten oosten van Kaapstad. De 130 ha. tellende wijngaard heeft verschillende soorten terroir waar de verschillende druivensoorten op zijn afgestemd. Het warme en droge klimaat en het ontbreken van zware industriezorgen voor ideale omstandigheden.


Het beroemde boek Great Expectations (Grote Verwachtingen) van de Engelse schrijver Charles Dickens inspireerde eigenaar en wijnmaker Jan du Toit tot een serie gelijknamige wijnen waarvan bijieder komend oogstjaar de 'expectations' omtrent de kwaliteit die van het vorige jaar overtreffen. De kraanvogels op het etiket zijn vliegend afgebeeld en staan met hun beweging symbool voor het constant zoeken en streven naar verbetering en nieuwe horizons.


Een perceel met een kleiachtige en kalksteenhoudende terroir met goede drainage is gestoffeerd met de chardonnay. De druiven worden 's nachts en in de vroege ochtend geplukt waarna Jan van de koele druiven alleen het zgn. 'free runjuice' gebruikt. Dit is het beste sap dat na het ontstelen en kneuzen van de druiven vrij komt zonder dat er geperst wordt. Na de gisting op tankonder gecontroleerde temperatuur (16º C) rijpt de jonge wijn, die een vleugje eiken heeft meegekregen, 2 maanden op zijn lie voor de botteling.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Great Expectations Chardonnay” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *