per fles
€ 9,15
8,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Great Expectations Merlot

Bouquet van rode bessen, gedroogde pruimen, met donkere chocolade en een vleugje koffie. De zachtesmaak met rijpe, soepele tannines zorgt voor een heerlijke finale. Het Goedverwacht Estate ligt in de Breederivier vallei in het district Robertson. Het beroemde boek Great Expectations (Grote Verwachtingen) van de Engelse schrijver Charles Dickens inspireerde wijnmaker Jan du Toit tot de serie gelijknamige wijnen waarvan bij ieder oogstjaar de ‘expectations’ omtrent de kwaliteit die van het jaar ervoor overtreffen.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Ligging wijngaard

Zuidelijke helling

Wijnkaartbeschrijving

Bouquet van rode bessen, gedroogde pruimen, met donkere chocolade en een vleugje koffie. De zachtesmaak met rijpe, soepele tannines zorgt voor een heerlijke finale.

Wijnspijssuggestie

Smakelijke combinaties zijn te maken met: Vlees: rundvlees, op alle mogelijke manieren bereid, zowel bijvoorbeeld geroosterd als gestoofden hartige vleestaarten.

Extra informatie

Het Zuid-Afrikaanse estate Goedverwacht ligt in deBreederivier vallei in het district Robertson Valley, zo'n 150 km ten oosten van Kaapstad. De 130 ha. tellende wijngaard heeft verschillende soorten terroir waar de verschillende druivensoorten op zijn afgestemd. Het warme en droge klimaat en het ontbreken van zware industriezorgen voor ideale omstandigheden.


Het beroemde boek Great Expectations (Grote Verwachtingen) van de Engelse schrijver Charles Dickens inspireerde eigenaar en wijnmaker Jan du Toit tot een serie gelijknamige wijnen waarvan bij ieder komend oogstjaar de 'expectations' omtrent de kwaliteit die van het vorige jaar overtreffen. De kraanvogels op het etiket zijn vliegend afgebeeld en staan met hun beweging symbool voor het constant zoeken en streven naar verbetering en nieuwe horizons.


Op een terroir van klei en kalk is gekozen voor de merlot waarbij de gematigde temperatuur overdag en koele nachten zorgen voor een ideale rijping. De druivenmost wordt onder gecontroleerde temperatuur vergist waarna de jonge wijn tijdens een lagering van 7 maanden een 'kus' van Frans eikenhout krijgt, alvorens te worden gebotteld als de Great Expectations Crane Red Merlot


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Great Expectations Merlot” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *