per fles
€ 12,10
11,50
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Lomond SSV: Sauvignon Blanc/Semillon/Viognier

Fonkelend helder met groene zweem. Kruisbessen en tropisch fruit met een vleugje citrus en kruiden domineren het bouquet dat in de smaak nog eens wordt aangevuld met pittige zuren die zorgen voor een heerlijke, frisse afdronk. Lomond is de naam van een serie terroirwijnen met de appellatie Cape Agulhas. Het gebied ligt in hetzuidelijkste puntje van Zuid-Afrika, ruim 2 km ten zuidoosten van Kaapstad. De oceaanwinden houden de temperatuur relatief laag waardoor het groeiseizoen langer is dan in Stellenbosch.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Ligging wijngaard

Op het zuiden gericht met zicht op de zee

Wijnkaartbeschrijving

Kruisbessen en tropisch fruit met een vleugje citrus en kruiden domineren het bouquet, in de smaak aangevuld met pittige zuren die zorgen voor een heerlijke, frisse afdronk.

Wijnspijssuggestie

Heerlijk als aperitief, op het terras en perfect te combineren met gedroogde ham, salades, schaal- en schelpdieren en vis.

Extra informatie

Lomond is de naam van een serie terroirwijnen met de appellatie Cape Agulhas. Het gebied ligt in hetzuidelijkste puntje van Zuid-Afrika, ruim 200 km ten zuidoosten van Kaapstad, waar het klimaat onder invloed staat van zowel de Atlantische als de Indische Oceaan. De oceaanwinden houden de temperatuur relatief laag waardoor het groeiseizoen langer is dan ik het noordelijker gelegen Stellenbosch. Het gunstige effect daarvan is dat de druiven meer tijd hebben om voeding- en smaakstoffen op te nemen uit de bodem.
Op een zanderige, grindachtige verweerde terroir met een ondergrond van klei staan de druiven voor deze wijn geplant. Handmatige pluk in de vroege ochtend (koele druiven) waarna de most onder gecontroleerde temperatuur van 13º tot 15º C. wordt vergist waardoor de geur- en smaakstoffen optimaal bewaard blijven. Voor de klaring blijft de wijn nog 6 weken op zijn lie. De apart gevinifieerde componenten semillon en viognier krijgen een lagering van 4 maanden op eiken voor de assemblage met de sauvignon blanc.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Lomond SSV: Sauvignon Blanc/Semillon/Viognier” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *