per fles
€ 48,85
48,05
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

M. Chapoutier Condrieu “Invitare”

Diep goud van kleur met groene reflexen. Bouquet van exotisch fruit (ananas, lychee) en acaciabloemen en een ietwat rokerige ‘touch’ als gevolg van de rijping op eikenhout. In de mond vol en evenwichtig met een mooie frisheid en grootse elegantie. Een aimabele charmeur. Michel Chapoutier is één van Frankrijk’s meest gerespecteerde wijnmakers. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Bijzonder is ook het etiket dat voorzien is van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Op het zuiden en zuidoosten gelegen hellingen.

Wijnkaartbeschrijving

Bouquet van exotisch fruit (ananas, lychee) en acaciabloemen en een rokerige 'touch' als gevolg van de rijping op eikenhout. Evenwichtig met een mooie frisheid en grootse elegantie.

Wijnspijssuggestie

Schaal- en schelpdieren: krab, kreeft, coquilles, Saint-Jacques en een klassieke gratin van rivierkreeftstaartjes. Oosterse gerechten: niet te hete curry's. Gevogelte: kruidige kipgerechten, kalkoen.

Extra informatie

Condrieu is een der kleinste districten van het Rhônedal. De steile hellingen en terrassen leveren hier de exclusiefste schat van de Rhône: witte wijn van de viognier. Deze druif geeft een kleine oogst en is gevoelig voor coulure. Dat viognier in Condrieu zo goed gedijt is te danken aan het microklimaat: het waait er bijna altijd, zodat de wijngaarden goed worden geventileerd en schimmelziekten geen kan krijgen. Condrieu is verleidelijk mild, onmogelijk te weerstaan maar nooit goedkoop. Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten! Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten. De druiven worden met de hand geoogst en na de persing volgt een koele fermentatie (tussen 16 - 18 graden). Aansluitend rijpt een gedeelte op eiken fust waarbij de jonge wijn ongeveer 8 maanden op zijn lie blijft om de frisheid en het karakter van de druivensoort te behouden. Proefnotities: Diep goud van kleur met groene reflexen. Bouquet van exotisch fruit (ananas, lychee) en acaciabloemen een ietwat rokerige 'touch' als gevolg van de rijping op eikenhout. In de mond vol en evenwichtig met een mooie frisheid en grootse elegantie. Een aimable charmeur.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “M. Chapoutier Condrieu “Invitare”” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *