per fles
€ 21,55
20,75
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

M. Chapoutier Crozes-Hermitage “Petite Ruche”

Intens paars/rood, in de neus rode bessen, zwarte bessen en frambozen. De verfijnde smaak en afdronk bevestigen nog eens het fraaie fruit. Michel Chapoutier is één van Frankrijk’s meest gerespecteerde wijnmakers. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Bijzonder is ook etiket dat voorzien is van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

De druiven voor La Petite Ruche groeien op hoge terrassen uit glaciale alluvium dat wordt gedomineerd door afgeronde keien, stenen en grind.

Wijnkaartbeschrijving

In de neus rode en zwarte bessen en frambozen. De verfijnde smaak bevestigt nog eens het fraaie fruit.

Wijnspijssuggestie

Stoofschotels van rund en van wild zwijn, bereidingen van Livar Kloostervarken.

Extra informatie

Wie de Hermitage-heuvel beklimt, krijgt aan de noordzijde een fraai uitzicht over een golvend groen landschap van boomgaarden, wijngaarden, met daartussen kleine wit-bruine dorpen als accent. Dit is het terrein van Crozes-Hermitage, een district dat zich rond de Hermitage-rots uitstrekt. Het bestaat uit 11 gemeenten, en volgt de loop van de Rhône. De naam komt van het kleine en stille dorp Crozes-Hermitage. Michel Chapoutier visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten!Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten. De druiven voor La Petite Ruche groeien op hoge terrassen uit glaciale alluvium dat wordt gedomineerd door afgeronde keien, stenen en grind. Er wordt met de hand geoogst en na de alcoholische gisting blijven de druivenschillen nog 2 tot 3 weken in contact met de jonge wijn voor optimale extractie. Rijping vindt verder plaats op fust, waarna de wijn in de volgende herftst gebotteld wordt om het fruit optimaal te bewaren. Onze proefnotities vermelden: Intens paars/rood. In de neus rode bessen, zwarte bessen en frambozen. De verfijnde smaak en afdronk bevestigen nog eens het fraaie fruit.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “M. Chapoutier Crozes-Hermitage “Petite Ruche”” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *