per fles
€ 17,90
17,10
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

M. Chapoutier La Combe Pilate Viognier

Bleekgouden kleur, in het bouquet tonen van bergamot en vuursteen. Frisse smaak met impressies van abrikozen en kamperfoelie waarbij de zuurgraad mooi in balans is met volle karakter van de druivensoort. De rustieke, minerale afdronk zorgt voor een mooi fraaie finale. La Combe Pilate (het Dal van Pilatus) ligt zo’n 15 km ten noorden van Tain-l’Her mitage en draagt als herkomstbenaming de IGP (indication Géographique Protégée)Collines Rhodaniennes.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnkaartbeschrijving

Bouquet met tonen van bergamot en vuursteen. Frisse smaak met impressies van abrikozen en kamperfoelie, een mooie zuurgraad en een rustieke, minerale afdronk.

Wijnspijssuggestie

Schaal- en schelpdieren: krab, kreeft, coquilles, Saint-Jacques en een klassieke gratin van rivierkreeftstaartjes. Oosterse gerechten: niet te hete curry's.

Extra informatie

La Combe Pilate (het Dal van Pilatus) ligt zo'n 15 km ten noorden van Tain-l'Hermitage en draagt als herkomstbenaming de IGP (Indication Géographique en Protégée) Collines Rhodaniennes, een beschermd herkomstgebied dat in 1992 diir de EU in het leven is geroepen voor typische Noord Rhône wijnen. De viognier geeft een kleine oogst en is gevoelig voor coulure. Dat deze druivensoort hier zo goed gedijt is te danken aan het microklimaat: het waait er bijna altijd, zodat de wijngaarden goed worden geventileerd en schimmelziekten geen kans krijgen. Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een leveedige legende genoemd. Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten. De druiven worden met de hand geoogst en na de persing volgt een koele fermentatie (tussen 16º - 18º C). Aansluitend volgt een malolactische gisting en rijping van 8 å 9 maanden op zijn lie om frisheid en karakter van de druivensoorten te behouden. Dit gebeurt op zgn. demi-muids (eiken vaten van 600 liter, karakteristiek voor de Rhône streek). Proefnotities: Bleekgouden kleur, in het bouquet tonen van bergamot en vuursteen. Frisse smaak met impressies van abrikozen en kamperfoelie waarbij de zuurgraad mooi in balns is met volle karakter van de druivensoort. De rustieke , minerale afdronk zorgt voor een mooie fraaie finale.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “M. Chapoutier La Combe Pilate Viognier” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *