per fles
€ 70,15
69,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

M. Chapoutier Les Becasses Cote-Rotie

Diep paarsachtig rood, in de neus een waaier van impressies: frambozen, viooltjes, kruiden, een vleugje zwarte olijven en rozemarijn. De brede volle smaak sluit hier prachtig op aan met tonen van hout en vanille. Michel Chapoutier is één van Frankrijk’s meest gerespecteerde wijnmakers. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Bijzonder is ook het etiket dat voorzien is van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Op de zuidoostelijke hellingen van de Côte Brune en Côte Blonde.

Wijnkaartbeschrijving

Bouquet geeft impressies van frambozen, viooltjes, kruiden, een vleugje zwarte olijven en rozemarijn. De volle smaak sluit hier op aan met tonen van hout en vanille.

Wijnspijssuggestie

Gebraden rood vlees, bij hert en haas. Harde kazenzoals Beaufort en Cantal, maar ook Munster Fermier.

Extra informatie

In het uiterste noorden van de Rhônevallei, bij het plaatsje Ampuis, ligt het Côte Rôtie district. De wijnranken staan hier op kleine terrassen geplant die alleen handmatig kunnen worden bewerkt omdat de hoek van de hellingen soms wel 65 graden is. Wie bereid is dit voor lief te nemen, wordt rijk beloond: Côte Rôtie is één van Frankrijk's formidabelste rode wijnen.


Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten! Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.


Druiven

De druiven komen van de beroemdste hellingen van Côte Rôtie: de Côte Brune, die meer ijzer bevat, en de Côte Blonde die meer kalk in zijn terroir heeft.


Vinificatie

De druiven voor de Les Bécasses worden met de hand geplukt, aansluitend ontsteelt en met de voeten getreden voor een optimale extractie. De gisting duurt 3 tot 4 weken, afhankelijk van het oogstjaar, gevolgd door rijping op eiken fusten die voor een deel nieuw zijn.


Proefnotities

Diep paarsachtig rood. In de neus een waaier van impressies: frambozen, viooltjes, kruiden, een vleugje zwarte olijven tapenade en rozemarijn. De brede en volle smaak sluit hier prachtig op aan met tonen van vanille en hout.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “M. Chapoutier Les Becasses Cote-Rotie” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *