per fles
€ 18,65
18,05
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Museum Reserva Cigales

Krachtig en kruidig met de smeuïge, fruitige smaak van bosbessenconfiture en gewelde zwarte pruim. De kruidigheid, met aroma’s van specerijen en ook kokos, is afkomstig van de vaten van Frans eikenhout waarop de Reserva 2 jaar heeft gerijpt. Karafferen en in grote glazen schenken helpt om de wijn ten volle tot zijn recht te laten komen.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Ligging wijngaard

Cigales ligt, grofweg aangegeven, tussen Ribera del Duero en de Portugese grens in. Op 700 à 800 meter hoogte staan de wijnstokken aangeplant. De oudere wijngaarden bestaan uit klei en kalk.

Wijnkaartbeschrijving

In deze krachtige houtgelagerde Reserva worden de pittige tonen van specerijen en het zwoele van kokos aangevuld met het smeuïge van gewelde pruim en bosvruchtenconfiture.

Wijnspijssuggestie

Wild Geroosterde entrecote met kruidenboter of saus Geroosterd rood vlees

Extra informatie

Cigales, de streek ten westen van Ribera del Duero, had naam vanwege zijn fruitige rosé gemaakt van de tinta del país aangevuld met witte druivensoorten. Barón de Ley, een riojaproducent, was op zoek naar nieuwe wijngaarden en besloot in Cigales van de tinta del país rode kwaliteitswijn te maken. Dat bleek te kunnen. Hij richtte in 1997 Bodega Museum op en bracht in 1999 zijn eerste wijn op de markt.

De stijl is modern Spaans. Dit houdt in dat het frisse van rijp rood fruit met de zwoele tonen van lagering op hout worden gecombineerd. In deze Reserva, die 2 jaar hout heeft gehad, wordt het jam-achtige, smeuïge fruit pittig aangevuld met aroma's van kokos en specerijen. Deze dinerwijn wordt niet of nauwelijks gefilterd waardoor er depot in kan voorkomen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Museum Reserva Cigales” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.