per fles
€ 11,20
10,60
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Passimento Rosso Romeo & Juliet – Pasqua

(2 klantbeoordelingen)

De Passimento Rosso Romeo & Juliet van de familie Pasqua is afkomstig uit de heuvels van Valpantena in het Valpolicella gebied. De naam Passimento refereert aan de traditionele methode om Amarone te maken: gebruikmakend van ingedroogde druiven. Na de oogst vindt gedurende 1 maand de indroging van de druiven plaats in houten kratjes. Het resultaat is een toename aan concentraat. Na de vinificatie volgt 3 maanden rijping op hout. In de geur kenmerken zich aroma’s van intens rood fruit met kruidige tonen. De smaak is rond met zachte tannines en een soepele afdronk.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

 • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

In de heuvels van Valpantena in het noordoostelijk deel van de Valpolicella, op een ondergrond van een kalkhoudende en kiezelstenen bodem.

Wijnkaartbeschrijving

Intense rode wijn uit Veneto met rood fruit en kruidige aroma's. Zachte en ronde afdronk.

Wijnspijssuggestie

Combineert goed met rood vleesgerechten, wild en rijpe karde kazen.

Extra informatie

In 1925 begonnen de 4 gebroeders Pasqua hun wijnbedrijf in de buurt van Verona. Zij legden zich aanvankelijk toe op de productie van Bardolino, Soave en Valpolicella wijnen. In het begin werden deze wijnen in Veneto verkocht. Gaandeweg werd het bereik van Pasqua groter en breidde de verkoop zich uit in alle delen van Italië. Na de oorlog volgde uitbreidingen en investeringen in wijngaarden. De tweede generatie van de familie Pasqua komt in het bedrijf en de expensie wordt ter hand genomen. Europese markten worden geopend en continenten volgen. In de jaren '80 gaat de familie de samenwerking aan met gespecialiseerde Italiaanse Universiteiten op het gebied van viticultuur, druivenvariëteiten en en technieken. De derde generatie is inmiddels ook werkzaam in het bedrijf. Zij zullen zorgdragen dat met oog voor de traditie en door continue innovatie de naam van de familie Pasqua hoog gehouden wordt.

Deze wijn Passimento "Roméo & Juliet" is een verwijzing naar de gelijknamige Opera die in de beroemde Arena van Verona wordt opgevoerd. Hij is afkomstig uit de heuvels van Valpantena in het Valpolicella gebied.

De naam Passimento refereert aan de traditionele methode om Amarone te maken: gebruikmakend van ingedroogde druiven. Na de oogst vindt gedurende 1 maand de indroging van de druiven plaats in houten kratten. Het resultaat is een toename aan concentraat. Na de vinificatie volgt 3 maanden rijping in eiken vaten.

De geur is die van intens rood fruit en kruidige tonen. In de smaak zijn zachte tannines en een soepel afdronk.

2 beoordelingen voor Passimento Rosso Romeo & Juliet – Pasqua

 1. Marije 22 februari 2018

  De geur van pruimen en kersen komt je tegemoet als je de fles opent. Gedronken bij een barbecue met veel rood vlees. Zeer goede prijs/kwaliteit. Echt een aanrader!

 2. Dennis 22 februari 2018

  Hi Laurens,

  Dank voor de super snelle bezorging en goede service.
  Ik waardeer het bijgevoegde handgeschreven berichtje en de wijnrank enorm, wat attent!

  Ik kom zeker bij jullie terug in de toekomst.

  Dennis

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *