per fles
€ 8,95
8,15
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Pasqua Pinot Grigio – Colori Di Italia

(1 klantbeoordeling)

Deze lichtgele wijn bestaat voor honderd procent uit de aromatische pinot grigio. De wijn is fris, fruitig, levendig, licht, mondvullend, makkelijk en geschikt voor veel momenten. Het is een vrolijke borrel-, terras- en feestwijn die ook bij salades en lichte gerechten tot zijn recht komt. Hij wordt gemaakt door Pasqua, een familiebedrijf dat al sinds 192 in Veneto en, inmiddels ook verre, omstreken wijn produceert.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

De pinot grigio groeit in wijngaarden in de vallei van de rivier de Adige in Trentino, een gebied ten noorden van Veneto. Vooral in het Italiaanse noorden en noordoosten worden uitstekende, frisse wi

Wijnkaartbeschrijving

Deze droge, licht fruitige wijn is levendig en verfrissend.

Wijnspijssuggestie

Antipasti, borrelhapjes, tapas, sandwiches, salades, lichte gerechten met vis, pasta met garnalen of met kaas, milde vis- of groentecurry, licht belegen kaas.

Extra informatie

Deze frisgele Pinot Grigio is een fruitige, levendige, milddroge, makkelijke, mondvullende wijn. Hij komt uit Valdadige in het noorden van Italië. Pasqua, de producent van deze wijn, maakt al sinds 1920 wijn in Veneto en omstreken. Inmiddels werkt de derde generatie Pasqua in het bedrijf dat niet meer alleen in het noorden maar ook in andere delen van Italië opereert.


1 beoordeling voor Pasqua Pinot Grigio – Colori Di Italia

  1. Isabel 22 mei 2022

    Jammie. Inderdaad een perfecte terraswijn: fris zonder te zuur te zijn, makkelijk en fruitig. En voor een fijne prijs! Volgend zomers feestje zetten we hier een doos van koud.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *