per fles
€ 12,00
11,20
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Passimento Bianco Romeo & Juliet – Pasqua

De Passimento Bianco is een heerlijke witte wijn uit de buurt van Verona, de stad van Romeo en Juliet. Intense aroma’s van citrus, perzik en amandelen komen naar voren. De smaak is zacht en fris met een soepele afdronk.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

De Garganega stokken groeien op vulkanische en kalkhoudende bodem.

Wijnkaartbeschrijving

Bijzondere witte wijn uit Veneto met een intese smaak en rijpe fruitaroma's. De afdronk is fris.

Wijnspijssuggestie

Antipasti misti, wit vlees gerechten en gevogelte.

Extra informatie

De Passimento Bianco is een hommage van de familie Pasqua aan Verona, de stad van Romeo en Juliet. Niet alleen vanwege haar historie en vele monumenten, maar zeker ook vanwege haar verbondenheid met wijn.

De Garganega druiven voor deze wijn worden direct na de oogst gedurende een korte periode te drogen gelegd in houten kratjes. De druiven verliezen tijdens het drogen rond 25% van hun gewicht en het gehalte suikers en aroma's concentreert zich. Hierna volgt een maceratie van 12 uur die de complexiteit en structuur ten goede komen. De vinificatie geschiedt in RVS vaten. Een deel van de wijn ondergaat hierna 3 maanden rijping in houten vaten. De uiteindelijke wijn wordt hierna geblend en gebotteld.

De wijn heeft intense aroma's van citrus, perzik en amandelen en is fris en zacht.

In 1925 begonnen de 4 gebroeders Pasqua hun wijnbedrijf in de buurt van Verona. Zij legden zich aanvankelijk toe op de productie van Bardolino, Soave en Valpolicella wijnen. In het begin werden deze wijnen in Veneto verkocht. Gaandeweg werd het bereik van Pasqua groter en breidde de verkoop zich uit in alle delen van Italië. Na de oorlog volgde uitbreidingen en invensteringen in wijngaarden. De tweede generatie van de familie Pasqua komt in het bedrijf en de expensie wordt ter hand genomen. Europese markten worden geopend en continenten volgen. In de jaren '80 gaat de familie de samenwerking aan met gespecialiseerde Italiaanse Universiteiten op het gebied van viticultuur, druivenvariëteiten en ent technieken.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Passimento Bianco Romeo & Juliet – Pasqua” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *