per fles
€ 43,95
43,95
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf

Rust En Vrede Estate Wine

  • Paradepaardje van Rust en Vrede
  • Een rijping in 100% Franse eikenhouten vaten gedurende 22 maanden
  • Heerlijk bij ossenhaas, wild of gerijpte kazen

Intense geuren van bramencompote, cassis en verse pruimen met tonen van vanille, crème brûlée en ceder. Het uitgesproken bouquet loopt door in de mond met intense aroma’s van bessenfruit, zoethout en chocolade tot gevolg. Een rijke, volle wijn met krachtige tannines en een verfijnde complexiteit.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Wijnspijssuggestie

Dit paradepaardje van Rust en Vrede vraagt om volle en krachtige gerechten zoals ossenhaas of ribeye van de braai.

Extra informatie

De op het landgoed gekweekte druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd. Elk oogstperceel wordt apart gevinifieerd. De druiven worden vervolgens ontveld, gemalen en in open gistingstanks gepompt, waar ze een maceratieperiode van veertien tot 21 dagen ondergaan. Dit met een gisting van zeven dagen met pump-overs en handmatige punch-downs tot viermaal daags. De rijping vindt plaats in 100% Franse eikenhouten vaten gedurende 22 maanden.


De druiven, welke genoemd zijn naar de aanplant op het landgoed, komen van 3 verschillende plots. De Tukulu-grond is afkomstig van Helderberg- graniet en Tafelberg-zandsteen, met kleine afzettingen van ijzersteen. Tukulu- grond houdt goed water vast, wat zorgt voor matige stress tijdens droge jaren. Een grotere hoeveelheid zandsteen zorgt voor meer drainage, wat resulteert in een langzame groei en intensere wijnen, zorgvuldig gecontroleerd door én aangevuld met druppelirrigatie.


Proefnotitie

Donkerrood van kleur; Sappig met eikenhout in de geur.


Drinken bij

Heerlijk bij smaakvolle, hoogstaande vleesgerechten.


Houdbaarheid

Nu goed op dronk, zeker vier tot vijf jaar na oogst houdbaar.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rust En Vrede Estate Wine” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *