per fles
€ 15,95
15,95
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf

Salentein Barrel Selection Malbec

(1 klantbeoordeling)

Salentein Barrel Selection Malbec is typisch Argentijns: intens en smaakvol! Opvallend zijn de aangename aroma’s van rijpe pruimen, cacao en een hint van vanille. De wijn is diep paars rood van kleur. Deze wijn heeft 9 punten gekregen van Robert Parker!

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Argentinië

Argentinië is het grootste wijnland van Zuid-Amerika. De wijnranken groeien met name tegen de oostelijke hellingen van de Andes in het westen van Argentinië. Het bekendste wijngebied is de Mendoza.

De bekendste witte wijnen worden gemaakt van de torrentés, de chardonnay en sauvignon blanc druiven. Qua rode wijn is de malbec het meest geproduceerd. Met zijn dikke schil zorgt deze druif voor robuuste wijnen, die goed samengaan met de Argentijnse keuken.

Wijnspijssuggestie

De ideale wijn bij gegrilde vleesgerechten of wild zoals hazenpeper. Ook heerlijk ná de maaltijd, bijvoorbeeld met harde kazen.

Extra informatie

Salentein Barrel Selection Malbec is typisch Argentijns: intens en smaakvol! Opvallend zijn de aangename aroma's van rijpe pruimen, cacao en een hint van vanille. De wijn is diep paars rood van kleur. Deze wijn heeft 90 punten gekregen van Robert Parker.


Bij de productie worden de druiven nauwkeurig geselecteerd en er wordt door middel van het zwaartekracht principe gewerkt. De wijngaarden waar de druiven vanaf komen liggen op verschillende hoogtes, waardoor de wijnmakers kunnen kiezen uit druiven die onder verschillende omstandigheden zijn opgegroeid. Hierdoor ontstaan mooie complexe wijnen. De wijn heeft minimaal 12 maanden gerijpt op eikenhouten vaten. Deze wijn is uitermate geschikt voor rijping op de fles. Dit kan zo'n 6 tot 8 jaar.


 


1 beoordeling voor Salentein Barrel Selection Malbec

  1. Andre Karels 2 januari 2018

    Salentein onderdeel van Pon als ik me niet vergis. Mijn voorkeur gaat toch meer naar de Bosca Malbec! Minder commercieel en meer waar van je geld.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *