per fles
€ 10,65
10,65
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf

Portillo Chardonnay

De Salentein Portillo Chardonnay heeft een honinggele kleur met een gouden glans. Geuren van tropisch fruit, maar ook wat peer, passievrucht en een spoortje kokos komen je tegemoet. De smaak heeft een enigszins tropische aanzet, maar ook een toon van peer en een klein ‘zoetje’. De finale is verfrissend dankzij citrus en wat zachte bitters. Kortom een fijne, elegante en doordrinkbare Chardonnay.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Argentinië

Argentinië is het grootste wijnland van Zuid-Amerika. De wijnranken groeien met name tegen de oostelijke hellingen van de Andes in het westen van Argentinië. Het bekendste wijngebied is de Mendoza.

De bekendste witte wijnen worden gemaakt van de torrentés, de chardonnay en sauvignon blanc druiven. Qua rode wijn is de malbec het meest geproduceerd. Met zijn dikke schil zorgt deze druif voor robuuste wijnen, die goed samengaan met de Argentijnse keuken.

Wijnspijssuggestie

De ideale witte wijn voor tijdens de barbecue of met mooie gerechten met vis of gevogelte.

Extra informatie

De Salentein Portillo Chardonnay heeft een honinggele kleur met een gouden glans. Geuren van tropisch fruit, maar ook wat peer, passievrucht en een spoortje kokos komen je tegemoet. De smaak heeft een enigszins tropische aanzet, maar ook een toon van peer en een klein 'zoetje'. De finale is verfrissend dankzij citrus en wat zachte bitters. Kortom een fijne, elegante en doordrinkbare Chardonnay.


Vinificatie:

De druiven worden handmatig gesorteerd en zorgvuldig verwerkt. De wijn wordt modern gemaakt met verkoelde vergisting in grote roestvast stalen tanks. Op deze manier komt de ware expressie van het fruit naar voren.


Wijn spijs suggestie:

De ideale witte wijn voor tijdens de barbecue of met mooie gerechten met vis of gevogelte.


Ligging wijngaarden:

De wijngaarden van El Portillo beslaan 68 hectare, en liggen in een rotsachtige omgeving, aan de voet van het Andesgebergte op ongeveer 1200 meter hoogte. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 30 jaar. De druiven voor deze wijn worden 100% met de hand geplukt. De wijngaarden profiteren door het zonnige weer overdag en de verkoeling uit de Andes in de nacht. De Uco vallei is een van de beste wijnstreken in het grote Mendoza gebied.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Portillo Chardonnay” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *