per fles
€ 12,15
11,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Selbach Oster Riesling Kabinett Fish

Vlinderlicht, fris, milddroog en heel erg fruitig. Appel, peer, ananas, citrus en meloen met daarbij bloesemaroma’s en het zilte van mineralen maken van deze vrolijke, speelse Riesling een boeiende wijn die makkelijk drinkt. Voor zo en bij allerlei lichte – ook pikante – gerechten.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Duitsland

Duitsland hoort van oudsher tot de grootste wijnlanden van Europa. Door de populariteit van bier en door de oorlogen, is de wijnbouw de afgelopen honderd jaar in verval geraakt. Gelukkig is wijn de laatste decennia weer meer in opkomst. Momenteel is Duitsland na Italië, Frankrijk en Spanje de 4e producent van Europa.

De meeste witte wijnen worden gemaakt van de riesling druif. Rode wijnen worden vaak van pinot noir gemaakt, in Duitsland wordt deze druif de Spätburgunder genoemd.

Ligging wijngaard

Deze Selbach-wijn is een soort tweede wijn van het beroemde Mosel-huis Selbach-Oster dat in Zeltingen is gevestigd. De druiven voor deze hippere range komen van geleasde wijngaarden die in een cirkel

Wijnkaartbeschrijving

Licht, fris en milddroog. Met het florale van witte bloesem en het fruitige van citrus, appel en ananas. Het zoetje maakt hem zacht.

Wijnspijssuggestie

Aperitief, amuses, borrelhapjes Gerookte zalm, rauwe ham Salades Thaise groente-, vis-, kipgerechten

Extra informatie

Selbach Riesling Kabinett, met het herkenbare vrolijke visetiket, is een verrukkelijke, lichte (9,5% alc.), verfrissende wijn met een zoetje en heel veel fruit. Appel, peer, meloen, ananas: de aroma's komen er allemaal in voor. Aan dat fruit wordt wat zilte pittigheid van de mineraalrijke bodem toegevoegd. Een wijn om zo te drinken en om bij allerlei gerechten te schenken. De combinatie van zuur met dat zoetje maakt hem culinair makkelijk inzetbaar. Deze lijn van Selbach is een soort tweede wijn van het klassieke huis Selbach-Oster uit Zeltingen. De druiven komen van geleasde wijngaarden die in een kring van 15 km rond Zeltingen liggen. De verbouw van de druiven en het maken van de wijn gebeurt onder supervisie van Johannes Selbach.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Selbach Oster Riesling Kabinett Fish” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *