per fles
€ 22,65
21,85
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Stift Klosterneuburg Grüner Veltliner Reserve

De Grüner Veltliner Reserve presenteert weelderige vruchten van gele appels met tropische tonen in de mond en een romige en goed uitgebalanceerde zuurgraad. Zijn indrukwekkende complexiteit en intensiteit geven deze wijn een groot verouderingspotentieel.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Oostenrijk

Oostenrijk heeft een rijke wijncultuur, die teruggaat tot de tijd van de Romeinen. Door een groot schandaal met anti vries in de jaren tachtig, heeft de reputatie van Oostenrijkse wijn flinke schade opgelopen, maar gelukkig zijn er nu weer veel zeer getalenteerde wijnboeren actief die het imago en de kwaliteit enorm onhoog krikken.

Oostenrijk heeft veel karakteristieke inheemse druivensoorten, die wijnen met een bijzonder eigen karakter opleveren. De belangrijkste witte druivensoorten zijn grüner veltliner, riesling, weissburgunder (= pinot blanc), welsch riesling, neuburger en muskat-ottonel.

Wijnspijssuggestie

Past goed bij vis, wit vlees en romige pasta's

Extra informatie

De druiven voor deze krachtige Grüner Veltliner zijn afkomstig van de oudste wijnstokken van de Steinriegel enkele wijngaard. De Steinriegel enkele wijngaard biedt perfecte rijpingsomstandigheden voor de Veltliner. Optimale zon- en bodemomstandigheden maken de kwaliteitsrijping van de middelgrote, ronde, groen tot gele druiven mogelijk.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Stift Klosterneuburg Grüner Veltliner Reserve” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *