per fles
€ 9,25
8,45
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Terres Quero Malbec

Het bouquet verrast met fruitige aroma’s (pruimen en kersen) met subtiele tonen van vanille die zichin de zachte smaak voortzetten met ronde tannines.Goede structuur en lange afdronk. Wijnmaker Bruno Kessler heeft samen met zijn team de authenticiteit van Argentinië weten te combineren met het moderne smaakprofiel van de Nederlandse consument. De zon in het logo staat voor de Sol deMayo, het nationale kenmerk van de onafhankelijkheid van het Argentijnse volk.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Argentinië

Argentinië is het grootste wijnland van Zuid-Amerika. De wijnranken groeien met name tegen de oostelijke hellingen van de Andes in het westen van Argentinië. Het bekendste wijngebied is de Mendoza.

De bekendste witte wijnen worden gemaakt van de torrentés, de chardonnay en sauvignon blanc druiven. Qua rode wijn is de malbec het meest geproduceerd. Met zijn dikke schil zorgt deze druif voor robuuste wijnen, die goed samengaan met de Argentijnse keuken.

Ligging wijngaard

De wijngaarden van de Terres Quero liggen op 1100 meter hoogte.

Extra informatie

De Argentijnse wijngebieden liggen ongeveer duizend kilometer landinwaarts, aan de voet van deAndes. Het is er droog, zeer droog zelfs. Dat er geen woestijn is ontstaan, is te danken aan het smeltwater uit de bergen. De belangrijkste wijnprovincie is Mendoza die onderverdeeld is in vijf regio's waarvan Valle del Uco de beste wijnenproduceert. Ondanks de hitte wordt dit gebied als koel aangemerkt dankzij de ligging op 1100 meter hoogte. Wijnmaker Bruno Kessler heeft met zijn team een serie wijnen gecreëerd die expressie geven aan de typische druivenrassen die Argentiniëvoortbrengt. Hij stuitte op de wijngaarden van Terres Quero (vert. Land om van te houden) in de Uco vallei. Samen met de wijnmakers van Los Helechos heeft hij in deze serie de authenticiteitvan Argentinië weten te combineren met het modernesmaakprofiel van de Nederlandse consument. Zo ook met deze Malbec. Na een handmatige oogst volgde een moderne vinificatie met koude maceratie en eenfermentatie met geselecteerde gist onder gecontroleerde temperatuur. Na een natuurlijke malolactische gisting was keldermeester van mening: ¡un vino delicioso! De zon in het logo staat voor de Sol de Mayo, het nationale kenmerk van de onafhankelijkheid van het Argentijnse volk.

Proefnotities:Het bouquet verrast met fruitige aroma's (pruimen en kersen) met subtiele tonen vanvanille die zich in de zachte smaak voortzetten met ronde tannines. Goede structuur en lange afdronk.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Terres Quero Malbec” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *