per fles
€ 39,45
38,85
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Tremblay-Marchives Chablis Fourchaume Premier Cru

Bleekgeel, een verwennerij van sappig, geel fruit,genereus en fraai in balans door een goede structuur en een verfijnde mineraliteit.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnkaartbeschrijving

Bleekgeel, een verwennerij van sappig, geel fruit,genereus en fraai in balans door een goede structuur en een verfijnde mineraliteit.

Wijnspijssuggestie

Oesters, maar ook een onverslaanbare combinatie met andere schaal- en schelpdieren en visgerechten. Kostelijk ook bij charcuterie en Chantal kaas.

Extra informatie

Chablis: een niet te imiteren wijn. Een wijn die zijns gelijke in de hele Bourgogne niet vindt - ofwaar ook ter wereld. Niet beheerst door het rijpe,zachte, nootachtige fruit van de zuidelijker districten, maar door een frisse mineraligheid. Het unieke karakter is te danken aan het koele, continentale klimaat en de dikke kalklaag waarop de druiven geplant zijn en die gevormd is door fossielen van miljarden schelpdieren. Op een hogerplan wat klasse en concentratie betreft staat de Chablis Premier Cru. De handtekening voor een Premier Cru: mineraliteit,finesse, zuiverheid en een verfrissende zuurgraad is gezet. Bleekgeel, een verwennerij van sappig, geel fruit,genereus en fraai in balans door een goede structuur en een verfijnde mineraliteit.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tremblay-Marchives Chablis Fourchaume Premier Cru” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.