per fles
€ 24,90
24,30
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Tremblay-Marchives Chablis

Zijdezacht met een rijk geschakeerd bouquet van fruit (appel, perzik, meloen, citroen) en een vleugje witte bloemen. De frisse zuurgraad en mooie afdronk zorgen voor een fraaie afronding. De druivenstokken zijn gemiddeld 35 jaar oud, er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt en uitsluitend organische mest. De most krijgt naast de alcoholische fermentatie ook een malolactische gisting in roestvrij stalen tanks onder gecontroleerde temperatuur van 18° C waarna de jonge wijn 5 tot 12 maanden rijpt op tank.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnkaartbeschrijving

Bleekgeel, in bouquet en smaak komt wit fruit naarvoren waarbij de pittige mineraliteit fraai combineert met een elegante structuur die zorgt voor een heerlijke afdronk.

Wijnspijssuggestie

Klassiek is de combinatie met oesters (Oesterwateris niet voor niets de bijnaam voor Chablis). Ook andere schaal- en schelpdieren, visgerechten en charcuterie combineren uitstekend.

Extra informatie

Chablis: een niet te imiteren wijn. Een wijn die zijns gelijke in de hele Bourgogne niet vindt - ofwaar ook ter wereld. Niet beheerst door het rijpe,zachte, nootachtige fruit van de zuidelijker districten, maar door een frisse mineraligheid. Een wijn met een wat koel karakter maar die toch glimlacht in het glas. Het unieke karakter is te danken aan het koele, continentale klimaat en de dikke kalklaag waarop de druiven geplant zijn en die gevormd is door fossielen van miljarden schelpdieren. De grond heet Kimméridgen, naar het plaatsje Kimmeridge aan de Engelse Kanaalkust. De krijtrotsen van Dover staan dan ook rechtstreeks in verbinding met de terroir in de beroemde Fransewijnstreek. Bleekgeel, in bouquet en smaak komt wit fruit voren waarbij de pittige mineraliteit fraai combineert met een elegante structuur die zorgt voor een heerlijke afdronk.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tremblay-Marchives Chablis” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.