Chateau Musar is gevestigd in een gebied waar de wijnbouw al meer dan 6000 jaar oud is: de Bekavallei in Libanon. De 180 hectare wijngaarden van het bedrijf liggen ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Beiroet, tussen twee bergketens in. De blauwe druiven groeien er op zo’n 1000 meter hoogte, de witte op ongeveer 1500 meter. Ze zijn geworteld in stenige bodems met kalksteen en kiezel.
Het klimaat is heet, zonnig en droog, met frisse bergwinden en koude nachten. Goed voor de druiven, die rustig en gezond rijp kunnen worden en frisse zuren op kunnen bouwen. Het is een perfecte plek voor natuurvriendelijke wijnbouw; Chateau Musar was Libanons eerste gecertificeerd biologische wijndomein. De druiven worden met de hand geoogst en op natuurlijke wijze vergist. De wijnen blijven ongefilterd en de hoeveelheid toegevoegde sulfiet is minimaal.
Oprichter Gaston Hochar startte dit bijzondere bedrijf begin jaren dertig in Ghazir, aan de andere kant van Beiroet. In de loop van de tijd werden er moderne wijnkelders bij gebouwd, die regelmatig dienst moesten doen als schuilkelder. Zijn kinderen en kleinkinderen zetten Gastons werk voort. Met name zijn inmiddels overleden zoon Serge heeft Chateau Musar wereldwijd op de kaart gezet en met zijn intense, langlevende wijnen de Libanese wijnbouw een grote impuls gegeven.
Wijnhuis Chateau Musar in het kort
- Uit de beroemde Bekaa-vallei (Bekaa Valley) in Libanon
- Gecertificeerd biologisch wijndomein
- De wijnen zijn sulfiet-arm
- Wijnen vaak bestempeld als grote wijnen van de wereld
- Wordt geschonken in menig sterrenzaak
Assortiment
-
sale
Chateau Musar Bekaa Valley Libanon
normaal per fles
€ 47,9043,50Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf Sale -
Chateau Musar Hochar Pere & Fils
per fles
€ 25,9523,80Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen