Over wijnenwereld

Over ons

Wijnenwereld, een initiatief van moederbedrijf Wijnkoperij A. Van Eesteren (1922). Dan lijkt het wellicht heel groot, als er een moederbedrijf bij komt kijken. Echter is niets minder waar, Wijnenwereld is het initiatief van een 100 jaar oud familiebedrijf. De familie Van Eesteren is vroeger begonnen als gesloten wijnhuis, dit is uitgegroeid tot het Wijnenwereld van nu. Met een winkel/pakhuis gevestigd in Sommelsdijk (Zuid-Holland, Goeree-Overflakkee) en natuurlijk onze eigen webshop. Naast dat we werken voor onze particulieren klanten is er ook een grote kring horecaklanten. Hierdoor weten wij als geen ander wat voor wijnen heerlijk te combineren zijn bij verschillende gerechten! 

Alle artikelen die wij verkopen zijn gekozen door ons kleine, maar toch gespecialiseerde team. We staan voor kwaliteit, daarom verkopen wij voornamelijk artikelen die wij zelf hoogwaardig achten voor uw wensen. “Eerlijk advies voor een eerlijke prijs”, wij geloven erin dat er voor iedereen een passende wijn is. Ons team neemt u graag mee in de wereld van gezelligheid, kennis en smaak. Wijn drinken is voor iedereen iets bijzonders, daarom moet het ook voor iedereen mogelijk zijn om een prachtige wijn in huis te hebben. 


Geschiedenis Wijnenwereld

Wijnkoperij Van Eesteren, inmiddels ook Wijnenwereld, is een familiebedrijf wat een lange geschiedenis kent. Waar momenteel de focus  ligt op de verkoop van dranken aan horeca klanten en particulieren was dit vroeger totaal anders. Het familiebedrijf kent haar oorsprong net na de Eerste Wereldoorlog. 

1922, vier jaar na de Eerste Wereldoorlog merkt Nederland nog veel van die tijd. Door de neutraliteit van Nederland komen er veel vluchtelingen naar ons land. Voedsel werd schaarser en de tijden waren grauw. De grauwe tijd was voor ‘overgrootvader’ Van Eesteren juist een kans. De eerste generatie Van Eesteren begon een kleine winkel in zogenaamde grutterswaren, houdbare voedingsmiddelen. 

Zijn zoon wilde iets anders, iets wat nog meer te maken had met die grauwe tijd waar dus de oorsprong lag. De E.S. Limonadefabriek werd geboren. Na alle mindere tijden was er tijd voor plezier, tijd om eens lekker te genieten. Waar limonade nu minder bijzonder is was het in de tijden na de oorlog een heuse delicatesse, iets speciaals voor in het weekend. Op Goeree-Overflakkee gingen de boeren met een fles limonade onder de snelbinders richting het land. Het produceren werd gedaan door de tweede generatie Van Eesteren, samen met twee vrienden. Waar zijn vader begon in een slechte tijd had hij juist ontzettend veel plezier in het bedrijf. Het produceren ging met veel bravour, er werd gelachen en gezongen. Je zou kunnen zeggen dat mensen die de limonade dronken het plezier proefden. 

De meest verkochte  limonade soort was de zogenaamde Champagnepils, hierna kwam het fenomeen cola pas om de hoek kijken. De smaken lagen namelijk redelijk dicht bij elkaar. Er werden veel soorten geproduceerd, maar de Champagne Pils en Vruchtenlimonade Sinas waren de toppers van de E.S. Limonadefabriek. Nu zou men zeggen dat het simpele en kleine artikelen zijn, maar de tijdsgeest was anders. De limonade van Van Eesteren was iets bijzonders.

Na lange tijd de productie in eigen handen te hebben gehad werd de concurrentie te groot. In 1975 stopte Van Eesteren met het zelf bottelen van de limonade. Voortaan werd het gebotteld in Baarle Nassau, wel met het eigen recept wat werd gebruikt in de fabriek. Op een ideale dag was de productiecapaciteit 8.000 liter. Heel het eiland genoot van de heerlijke limonade. Maar naarmate tijden beter werden wilden mensen iets anders.

In de jaren 80 startte Bram van Eesteren, de derde generatie Van Eesteren, een handel in wijn; bier en gedistilleerde dranken. Waar mensen vroeger veel Jenever dronken wilde Bram dit verbreken, hij besloot zich te verdiepen in wijn. Hij volgde de opleiding tot vinoloog waarna hij beschikte over de vaardigheden om mensen te voorzien van advies over de lekkerste wijnen. Advies dus, iets waar het bedrijf voor is blijven staan. Persoonlijke behandeling voor iedereen, zowel horeca klanten als particulieren. Deze laatste groep is er later pas bijgekomen. Zo komen we aan bij de vierde generatie Van Eesteren.

Laurens van Eesteren, zoon van Bram is nu de man achter het familiebedrijf. Ondanks dat tijden zijn veranderd worden de principes van zijn overgrootvader nog altijd meegenomen in het bedrijf. Naaste horeca klanten waar het bedrijf aan levert is in 2007 een webshop opgezet om de mooiste wijnen door het hele land, en zelfs daarbuiten, te kunnen leveren. Het pakhuis voor de wijnhandel is uitgegroeid tot een echte winkel waar mensen terecht kunnen voor persoonlijk advies voor de beste wijnen. Het pand is in 2018 en 2019 volledig vernieuwd en in de oude stijl teruggebouwd. Met een wijnkelder die voor iedereen toegankelijk is in de winkel is het plaatje compleet. 

Inmiddels is het 2022, 100 jaar na de start van het avontuur van de familie Van Eesteren. En een avontuur was het zeker. De oorsprong ligt net na de Eerste Wereldoorlog, hierna heeft het bedrijf de Tweede Wereldoorlog meegemaakt. Het heeft de watersnoodramp in 1953 doorstaan. Al die tijd is het bedrijf doorgegaan, het is duidelijk dat de familie Van Eesteren doorzetters zijn. In die 100 jaar is veel veranderd, het bedrijf blijft zich ook nu vernieuwen. Maar één ding is hetzelfde gebleven, namelijk de passie om mensen iets mee te geven waar ze plezier van hebben. Met persoonlijk advies en een glimlach probeert het bedrijf iedereen een product mee te geven met een verhaal.


Onze winkel

Adres: Dorpsweg 26, 3245 VC Sommelsdijk (Zuid-Holland)

Openingstijden:

  • Maandag | 9:00 – 17:30
  • Dinsdag | 9:00 – 17:30
  • Woensdag | 9:00 – 17:30
  • Donderdag | 9:00 – 17:30
  • Vrijdag | 9:00 – 17:30
  • Zaterdag | 9:00 – 12:00

*Let op, gedurende de feestdagen hebben we aangepaste openingstijden.


Ons team

Wijnenwereld wordt gevormd door een klein en hecht team liefhebbers/specialisten. Wij stellen ze graag aan u voor.

Eigenaar Laurens is de vierde generatie Van Eesteren die het bedrijf over heeft genomen. Naast dat hij groot liefhebber is, weet hij ook vrijwel alles over de wijnen. Laurens houdt zich grotendeels bezig met de horecaklanten van het bedrijf, dit is namelijk een grote kant van het bedrijf. Daarnaast kunt u in onze winkel advies vragen aan Laurens om tot een perfecte wijn te komen bij uw wensen. 

Favoriete wijn: M. Chapoutier Domaine des Granges de Mirabel Viognier

Laurens van Eesteren

Yvonne is de drive van de webshop van Wijnenwereld. Zij zorgt ervoor dat er een enorm aanbod van geweldige wijnen online is te vinden voor u. De website wordt zo up-to-date mogelijk gehouden door Yvonne. Daarnaast zorgt ze ervoor dat al uw vragen netjes worden beantwoordt en de pakketten op de post gaan. Zonder Yvonne geen Wijnenwereld wijn bij u in huis!

Favoriete wijn: Pasqua 11 Mintues Rosato

Yvonne Bos

Naast de mensen die werkzaam zijn achter de schermen hebben we ook nog toppers onderweg. Ron zorgt ervoor dat de bestellingen van zowel de horeca als de particulieren veilig aan komen. Daarnaast is Ron een echte Sommelier met jarenlange ervaring in de horeca. Zo kan onze Ron u perfect voorzien van advies over wijnen in combinatie met de lekkerste gerechten.

Favoriete wijn: Paradoxe l’Arjolle Blanc

Ron Heijstek

Zonder kennis geen advies, en advies is waar we voor staan. Naast Ron en Laurens hebben we ook een echte afgestudeerde vinoloog in ons team. Na 20 jaar lang werkzaam te zijn geweest in de horeca/organisatie is Peter ons team komen versterken. Als echte vinoloog weet Peter alles over het fenomeen wijn, door zijn ervaring kan hij u perfect helpen in onze winkel. Daarnaast heeft Peter ook nog een eigen onderneming voor proeverijen, Wielhouwer Wijnadvies.

Favoriete wijn: Stefano Valpolicella Superiore

Peter Wielhouwer

Zo vader zo zoon, de passie zal nooit minder worden. Vader van Laurens, Bram van Eesteren, is nog altijd te vinden bij de winkel van Wijnenwereld. Bram is afgestudeerd als vinoloog en weet alles over de wijnen. Het kan zomaar zijn dat u in onze winkel advies ontvangt van de senior Van Eesteren. Meer over het verhaal van de familie Van Eesteren is te lezen bij het kopje geschiedenis. Lees het verhaal hoe Bram is begonnen met de verkoop van de mooiste wijnen.

Favoriete wijn: 

Bram van Eesteren

Als laatst is er nog onze jongste en nieuwste versterking in het team. Na zijn stage bij ons, is Wouter werkzaam gebleven om de marketing van Wijnenwereld te blijven verbeteren. Dit combineert hij met zijn opleiding aan de Hogeschool Rotterdam. Naast Yvonne houdt dus ook Wouter zich bezig met de webshop, sociale media, winkelpromoties en de nieuwsbrief. 

Favoriete wijn: Di Lenardo Father’s Eyes Chardonnay

Wouter Foliant


Wijnenwereld.nl: ‘n wereld vol genot!

KvK Nummer: 65725913     BTW-Nummer: NL.82.42.97.118.B.01