Over wijnenwereld

Wijnenwereld is een initiatief van Wijnkoperij A. Van Eesteren. Dit bedrijf is gevestigd in Sommelsdijk op het mooie eiland Goeree-Overflakkee.

Wijnkoperij A. Van Eesteren, wat begon als een ‘gesloten wijnhuis’ is inmiddels uitgegroeid tot een winkel met bijhorende webshop. De wijnen worden door Van Eesteren, voor een gedeelte zelf geïmporteerd. Zij bezoeken zelf wijnstreken en hebben daarbij vooral aandacht voor de kleinere wijnboeren, waarvan bijzondere wijnen worden betrokken. Een juiste prijs kwaliteitsverhouding staat hoog in het vaandel bij Van Eesteren. Een mooie wijn geeft iets feestelijks aan een gebeurtenis. Wijn drinken is emotie en moet een belevenis zijn, maar ook betaalbaar voor elke portemonnee. Wijnkoperij A. Van Eesteren voert daarom een assortiment van hooggekwalificeerde wijnen voor speciale gelegenheden tot prachtige wijnen voor een kleinere prijs.

Geschiedenis

Van Eesteren is een bedrijf met een verleden. In 1922 startte ‘overgrootvader’ Van Eesteren met een kleine groothandel in grutterswaren. Toen limonade gazeuse populairder werd, begon ‘opa’ Van Eesteren een limonadefabriekje op de achterplaats van zijn woning. Met essence maakte hij zelf limonade-gazeuse, die in beugelflesjes werd afgevuld. Hij deed dat onder de naam E.S. wat stond voor Eesteren Sommelsdijk.

Later verwierf hij het agentschap van Heineken. Het bekende bier werd in houten vaten aangeleverd, waarna het werd gebotteld. Door de strengere regelgeving besloot hij na verloop van tijd een streep te zetten onder de limonadefabricage.

In de jaren tachtig werd een begin gemaakt met de verkoop van wijnen en gedistilleerd. ‘Zoon’ Bram van Eesteren stapte als vanzelfsprekend in het bedrijf van zijn vader. Toen de Heinekenlicentie in 1993 weer werd teruggekocht door Heineken, maakte Bram een klein uitstapje naar een ander bedrijf, maar besloot in 1998 voor zichzelf te beginnen. Hij volgde de opleiding tot vinoloog en de rest is geschiedenis. Inmiddels heeft ‘kleinzoon’ Laurens de wijnkoperij overgenomen en is het bedrijf dus in handen van de vierde generatie Van Eesteren.

wijnkelder Van EesterenIn 2018/2019 is het oude pakhuis geheel vernieuwd en in de oude stijl nieuw teruggebouwd. Er is een stuk aangebouwd, om met de groei mee te kunnen. Ook is de grote wens uitgekomen om een eigen echte wijnkelder te hebben.

magazijn Van EesterenDe vaste klantenkring bestaat uit voornamelijk horeca en bedrijven, maar ook een niet te onderschatten aantal particuliere wijnliefhebbers.

Op de site vindt u meer dan 900 wijnen, die door heel Nederland worden verkocht. Mocht u op zoek zijn naar een specifieke wijn en deze niet in ons assortiment aantreffen, neem dan gerust contact op!

Ons adres:
Dorpsweg 26, 
3245VC Sommelsdijk

Openingstijden:

Maandag tot en met vrijdag 9:00 – 17:30 uur
Zaterdag 9:00 – 12:00 uur

Let op: Hemelvaartsdag en tweede Pinksterdag gesloten (13 en 24 mei).

KvK Nummer: 65725913     BTW-Nummer: NL.85.62.33.493.B.01

Wijnenwereld.nl: ‘n wereld vol genot!