Over wijnenwereld

Over ons

Wijnenwereld, een initiatief van moederbedrijf Wijnkoperij A. Van Eesteren (1922). Dan lijkt het wellicht heel groot, als er een moederbedrijf bij komt kijken. Echter is niets minder waar, Wijnenwereld is het initiatief van een 100 jaar oud familiebedrijf. De familie Van Eesteren is vroeger begonnen als gesloten wijnhuis, dit is uitgegroeid tot het Wijnenwereld van nu. Met een winkel/pakhuis gevestigd in Sommelsdijk (Zuid-Holland, Goeree-Overflakkee) en natuurlijk onze eigen webshop. Naast dat we werken voor onze particulieren klanten is er ook een grote kring horecaklanten. Hierdoor weten wij als geen ander wat voor wijnen heerlijk te combineren zijn bij verschillende gerechten! 

Alle artikelen die wij verkopen zijn gekozen door ons kleine, maar toch gespecialiseerde team. We staan voor kwaliteit, daarom verkopen wij voornamelijk artikelen die wij zelf hoogwaardig achten voor uw wensen. “Eerlijk advies voor een eerlijke prijs”, wij geloven erin dat er voor iedereen een passende wijn is. Ons team neemt u graag mee in de wereld van gezelligheid, kennis en smaak. Wijn drinken is voor iedereen iets bijzonders, daarom moet het ook voor iedereen mogelijk zijn om een prachtige wijn in huis te hebben. 


Geschiedenis Wijnenwereld

Van Eesteren is een bedrijf met een verleden. In 1922 startte ‘overgrootvader’ Van Eesteren met een kleine groothandel in grutterswaren. Toen limonade gazeuse populairder werd, begon ‘opa’ Van Eesteren een limonadefabriek op de achterplaats van zijn woning. Met essence maakte hij zelf limonade-gazeuse, die in beugelflesjes werd afgevuld. Hij deed dat onder de naam E.S. wat stond voor Eesteren Sommelsdijk.

Later verwierf hij het agentschap van Heineken. Het bekende bier werd in houten vaten aangeleverd, waarna het werd gebotteld. Door de strengere regelgeving besloot hij na verloop van tijd een streep te zetten onder de limonade fabricage.

In de jaren tachtig werd een begin gemaakt met de verkoop van wijnen en gedistilleerd. ‘Zoon’ Bram van Eesteren stapte als vanzelfsprekend in het bedrijf van zijn vader. Toen de Heineken Licentie in 1993 weer werd teruggekocht door Heineken, maakte Bram een klein uitstapje naar een ander bedrijf. Maar in 1998 besloot hij voor zichzelf te beginnen. Hij volgde de opleiding tot vinoloog en de rest is geschiedenis. Inmiddels heeft ‘kleinzoon’ Laurens de wijnkoperij overgenomen en is het bedrijf dus in handen van de vierde generatie Van Eesteren.

In 2018/2019 is het oude pakhuis geheel vernieuwd en in de oude stijl nieuw teruggebouwd. Er is een stuk aangebouwd, om met de groei mee te kunnen. Ook is de grote wens uitgekomen om een eigen echte wijnkelder te hebben.


Onze winkel

Adres: Dorpsweg 26, 3245 VC Sommelsdijk (Zuid-Holland)

Openingstijden:

  • Maandag | 9:00 – 17:30
  • Dinsdag | 9:00 – 17:30
  • Woensdag | 9:00 – 17:30
  • Donderdag | 9:00 – 17:30
  • Vrijdag | 9:00 – 17:30
  • Zaterdag | 9:00 – 12:00

*Let op, gedurende de feestdagen hebben we aangepaste openingstijden.


Ons team

Wijnenwereld wordt gevormd door een klein en hecht team liefhebbers/specialisten. Wij stellen ze graag aan u voor.

Eigenaar Laurens is de vierde generatie Van Eesteren die het bedrijf over heeft genomen. Naast dat hij groot liefhebber is, weet hij ook vrijwel alles over de wijnen. Laurens houdt zich grotendeels bezig met de horecaklanten van het bedrijf, dit is namelijk een grote kant van het bedrijf. Daarnaast kunt u in onze winkel advies vragen aan Laurens om tot een perfecte wijn te komen bij uw wensen. 

Favoriete wijn: M. Chapoutier Domaine des Granges de Mirabel Viognier

Laurens van Eesteren

Yvonne is de drive van de webshop van Wijnenwereld. Zij zorgt ervoor dat er een enorm aanbod van geweldige wijnen online is te vinden voor u. De website wordt zo up-to-date mogelijk gehouden door Yvonne. 

Favoriete wijn: Pasqua 11 Mintues Rosato

Yvonne Bos

Naast de mensen die werkzaam zijn achter de schermen hebben we ook nog toppers onderweg. Ron zorgt ervoor dat de bestellingen van zowel de horeca als de particulieren veilig aan komen. Daarnaast is Ron een echte Sommelier met jarenlange ervaring in de horeca. Zo kan onze Ron u perfect voorzien van advies over wijnen in combinatie met de lekkerste gerechten.

Favoriete wijn: Paradoxe l’Arjolle Blanc

Ron Heijstek

Zonder kennis geen advies, en advies is waar we voor staan. Naast Ron en Laurens hebben we ook een echte afgestudeerde vinoloog in ons team. Na 20 jaar lang werkzaam te zijn geweest in de horeca/organisatie is Peter ons team komen versterken. Als echte vinoloog weet Peter alles over het fenomeen wijn, door zijn ervaring kan hij u perfect helpen in onze winkel. Daarnaast heeft Peter ook nog een eigen onderneming voor proeverijen, Wielhouwer Wijnadvies.

Favoriete wijn: Stefano Valpolicella Superiore

Peter Wielhouwer

Zo vader zo zoon, de passie zal nooit minder worden. Vader van Laurens, Bram van Eesteren, is nog altijd te vinden bij de winkel van Wijnenwereld. Bram is afgestudeerd als vinoloog en weet alles over de wijnen. Het kan zomaar zijn dat u in onze winkel advies ontvangt van de senior Van Eesteren.

Favoriete wijn: 

Bram van Eesteren

Als laatst is er nog onze jongste en nieuwste versterking in het team. Na zijn stage bij ons, is Wouter werkzaam gebleven om de marketing van Wijnenwereld te blijven verbeteren. Naast Yvonne houdt dus ook Wouter zich bezig met de webshop, sociale media, winkelpromoties en de nieuwsbrief. 

Favoriete wijn: Di Lenardo Father’s Eyes Chardonnay

Wouter Foliant


Wijnenwereld.nl: ‘n wereld vol genot!

KvK Nummer: 65725913     BTW-Nummer: NL.85.62.33.493.B.01