Pago de la Jaraba La Mancha
- Pago geldt als de hoogste Spaanse kwaliteitsaanduiding
- Eikengrijpte blend van tempranillo, cabernet en merlot
- Een geweldige eet- en bewaarwijn
Spaanse rode wijn met de krachtige geur van nieuw eikenhout, kruidige nuances en rijp bessig fruit. De smaak is krachtig, vol en evenwichtig. Past heel goed bij pittige en kruidige vlees- of groentegerechten.
Lekker bij
Bestaat uit
- tempranillo 70%
- cabernet sauvignon 20%
- merlot 10%
Allergie informatie
- Bevat sulfiet
Spanje
Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.
Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).
Extra informatie
Pago de la Jaraba La Mancha
Kan een hete streek als La Mancha topwijnen voortbrengen? En hoe! Proef de fantastische Pago de la Jaraba van het kleinschalig werkende domein La Jaraba maar.Deze Spaanse ‘grand cru’ – Pago is Spanjes hoogste kwaliteitsaanduiding voor wijn – wordt gemaakt van handgeplukte tempranillo (70%), cabernet sauvignon (20%) en merlot. Tijdens en na de pluk worden de druiven streng geselecteerd en daarna vergist in grote eikenhouten vaten.
Er volgt een tien maanden durende rijping in kleine, nieuwe eikenhouten fusten van vooraanstaande Franse kuiperijen als Radoux en Seguin Moreau. Wijnmaker Francisco Fernandez bottelt zijn mooiste wijn ongefilterd. Deze werkwijze is hét recept voor het maken van uitmuntende kwaliteit.
Dat proef je terug in deze onderscheidende La Mancha met zijn complexe, verfijnde geuren en prachtige, lang aanhoudende smaak. Drink ‘m bij voorkeur aan tafel, in combinatie met stevige vlees- of groentegerechten, of laat ‘m nog een paar jaar verder rijpen in de fles. Een Spaanse rode om niet te missen!
Drinken bij
Prima bij pittige en kruidige vlees- of groentegerechten.Proefnotitie
Volrood van kleur en krachtig van geur, met nieuw eikenhout, kruidige nuances en rijp bessig fruit. De smaak zet krachtig in en ontwikkelt zich vol en evenwichtig. Veel rijp rood fruit en eiken in de geur en zachte tannine in de afdronk.Houdbaarheid
Op dronk vanaf twee jaar en gemakkelijk zes tot zeven jaar houdbaar.Onderscheidingen
- JancisRobinson.com | Ferran Centelles – april 2025: 15/20 | All in all, easy to drink
- WineEnthusiast.com - maart 2023: 93/100 punten | It is round in the mouth, with gentle tannins and flavors of black cherry, dark plums, clove, anise, coffee and a soft touch of dried Mediterranean herbs.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.