Wijnhuis Cantine Lenotti

In het vriendelijke noordoosten van Italië, aan de oevers van het Gardameer en dicht bij het plaatsje Bardolino, ligt het wijnhuis Cantine Lenotti.

Geschiedenis

Lenotti wijnvatenAl in 1906 is de familie Lenotti Bardolino classico gaan produceren. Aan het begin van de vorige eeuw had men een uitstekende regionale reputatie voor de lokale wijnen. Na diverse investeringen en renovaties zijn ze zich volledig gaan toeleggen op het gehele proces van druif tot een schitterend eindproduct. Een unieke bottelmachine zorgt ervoor dat er absoluut geen zuurstof meer in de fles zit voordat de fles wordt afgevuld met wijn en ook bij het afsluiten wordt ervoor gezorgd dat er geen zuurstof meer in de hals zit. Het grote voordeel hiervan is dat er geen extra sulfiet aan de wijnen toegevoegd hoeft te worden. Het hoofddoel van wijnhuis Cantine Lenotti is om kwaliteitswijnen te produceren tegen competitieve prijzen.

Op dit moment wordt het bedrijf gerund door vader Giancarlo (wijnmaker), moeder Marina (sales manager Italiaanse markt) en hun zoon Claudio (export manager). Meer dan 90% van de wijnproductie wordt geëxporteerd.

Lenotti wijngaard la PràDe familie Lenotti heeft de beschikking over een flink aantal eigen wijngaarden in de volgende regio’s: ‘Le Folaghe’ in Lugana, ‘Le Crosare’ in Valpolicella Classico, ‘La Pra’ en ‘Vigna la Giare’ in Bardolino Classico.

De wijnkelder heeft een capaciteit van ongeveer 25.000 hectoliter. Het meerendeel van de wijnen wordt gefermenteerd in roesvrij stalen tanks. Voor het rijpen van de meest exclusieve wijnen worden eikenhouten vaten gebruikt. De volgende wijnen krijgen een houtrijping:  “Amarone DOCG Classico”, “Di Carlo”, “Ripasso Valpolicella DOC Classico Superiore” en de rode wijnen “Massimo” en “Le Olle”.

Wijnhuis Cantine Lenotti in het kortwijnhuis Cantine Lenotti showroom

  • Familiebedrijf
  • De wijnen zijn sulfiet-arm
  • Veelal eigen wijngaarden
  • Gelegen aan het schitterende Gardameer
  • Jaarlijks in de prijzen met diverse wijnen

Assortiment