Wijnhuis Domaine Fernand Engel

Frankrijk – Elzas

Zo’n beetje midden in de Elzas ligt familiebedrijf Domaine Fernand Engel. Het domein is gevestigd in een prachtig pand in het dorp Rorschwihr, met in de tuin een standbeeld van, inderdaad, een engel.

Deze energieke familie bewerkt in totaal 62 hectare wijngaarden, waaronder die van het plaatselijke kasteel Meyerhof. Ze zijn verspreid over zeven dorpen en 190 percelen, onder andere in vier grands crus. Dat betekent dus ook veel verschillende terroirs, die tot uitdrukking komen in de diverse wijnen. En aangezien de familie ook nog eens – net als de meeste andere bedrijven in de Elzas – veel druivenrassen verbouwt, komt er een flinke reeks verschillende wijnen uit de kelder.

Het domein is gecertificeerd biologisch en werkt deels ook biodynamisch. Directe aanleiding daarvoor waren de allergie-aanvallen die zoon Bernard eind jaren negentig kreeg en die waarschijnlijk veroorzaakt werden door bepaalde plantensproeimiddelen. Inmiddels heeft het domein een groot vertrouwen in de natuur. Voor de meeste problemen die een wijnboer tegenkomt, bestaat immers een uitstekende oplossing uit die natuur zelf. Al is het maar in de vorm van spierkracht: als het niet anders kan, gaat de familie ongewenst onkruid tussen de wijnstokken met een houweel te lijf…

Wijnhuis Domaine Fernand Engel in het kort

  • Familiebedrijf
  • 62 hectare wijngaarden in het midden van de Elzas
  • Veel diversiteit door de verschillende terroirs
  • Biologisch gecertificeerd
  • De familie werkt deels biodynamisch

Land: Frankrijk

Streek: Elzas

Website producent: www.fernand-engel.fr

Assortiment