Wine cocktail time

Wanneer de temperaturen stijgen, is het heerlijk een verkoelende, frisse cocktail te drinken. Of je nu op een zonovergoten terras zit, of heerlijk geniet van een barbecue, cocktails geven een extra feestelijk gevoel. Maar niet alleen in de zomer zijn cocktails heerlijk om van te genieten. Wanneer je een mooi aperitief zoekt om een gezellig diner met vrienden te starten, kan je zeker aan onderstaande wijn cocktails denken!

Kir Sancerrois

kir sancerroisOnlangs waren we zelf in de Sancerre om wijn in te kopen en daar wordt deze cocktail volop gedronken. Een echte aanrader, want dit is puur genieten!

Zo maak je het:

Neem een wijn of champagne glas. Schenk hier 1/4 deel crème de cassis in en 3/4 deel Sancerre. Wanneer je hem iets minder zoet wilt drinken, voeg je wat meer Sancerre toe, en andersom wat meer crème de cassis. Geniet ervan!

Hugo

Hugo cocktail

Hugo is een heerlijk zomers drankje. Het drinkt heerlijk weg en komt oorspronkelijk uit Zuid-Tirol.

Zo maak je het:

Neem een groot wijnglas. Schenk 30 ml vlierbloesemsiroop erin. Vervolgens voeg je 120 ml prosecco en 30 ml spa rood toe. Voeg er wat ijsklontjes aan toe en garneer het vervolgens met een takje munt en schijfje limoen.

Port Rocks

witte port tonic cocktail

Port is de nationale trots van Portugal. Wat veel mensen niet weten is dat je deze drank ook heel goed kan gebruiken in een heerlijke cocktail. Deze mix van port is een zeer mooi aperitief, maar ook heerlijk verfrissend op het terras.

Zo maak je het:

Neem een long drink glas. Vul eerst het glas met ijsklontjes. Vul het vervolgens voor 1/3 met Quinta Da Romaneira Fine White Port. Voeg 2/3 tonic hieraan toe. Als garnering kan je een paar blaadjes munt en een schijfje limoen gebruiken.

Mimosa

Bij cocktails denken we met name aan een aperitief of een lekker drankje op het terras of in een cocktail bar. Maar tijdens het ontbijt of een brunch? De Mimosa cocktail is dé cocktail die je tijdens een uitgebreide brunch kan serveren!

Zo maak je het:

Neem een champagne glas. Vul het voor 2/3 met vers geperste sinaasappelsap en top het af met Champagne. Garneer de cocktail met een schijfje sinaasappel op de rand van het glas. Als optie kan je een theelepel Grand Marnier of Oranje bitter toevoegen, waardoor je een mooie oranje gloed aan de onderkant van het glas krijgt.

Cheers!