per fles
€ 43,10
42,30
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Albe Barolo – G.D. Vajra

De familie Vajra omschrijft de Albe Barolo als &#822 ;Barolo zoals Barolo bedoeld is”. Hij komt uit hun wijngaarden Fossati, Coste di Vergne en La Volta. Hij heeft karakter, verfijnd evenwicht, prachtige aroma’s en rijpe tannines. De wijngaarden worden duurzaam bewerkt. De oogst is handmatig in de tweede helft van oktober. De vinificatie duurt 3 tot 4 dagen en de rijping in Sloweens eiken rond de 3 jaar. De wijn heeft geuren van rood fruit, pruimen en paddestoelen. De smaak is verfijnd en complex en de zuren en zachte tannines maken hem af.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

De Fossati, Coste di Vergne en La Volta wijngaarden liggen op 400 tot 440 meter hoogte.

Wijnkaartbeschrijving

Klasse Barolo, verfijnd, complex met tonen van rood fruit en pruimen.

Wijnspijssuggestie

Perfect bij gebraden en geroosterd rood vlees, gerechten met truffel en gerijpte oude kazen.

Extra informatie

Het wijnbedrijf G.D. Vajra werd in 1972 door Aldo Vajra gesticht. Van zijn grootvader erfde hij wijngaarden in de hoogstgelegen gemeente van Barolo, Vergne. Met zijn vrouw Milena bouwde hij het bedrijf op, met het doel wijn te produceren onder eigen label. De wijnen worden uitsluitend van eigen druiven vervaardigd. In de loop van de jaren zijn dochter Francesca en de zonen Giuseppe en Isidoro ook in het bedrijf actief geworden. Het is een bijzonder familiebedrijf dat door veel innovatie en samenwerking met de universiteit van Turijn een reputatie heeft opgebouwd waarmee zij tot de top van de Barolo behoren. Zij maken hun Barolo's op traditionele wijze: nadruk op elegantie met een verfijnd bouquet en een gebalanceerde smaak. Dit bereiken zij door naast roestvrijestalen vaten voor de vinificactie te werken met grote foeders van Sloweens eiken voor de rijping.


De Albe Barolo is een blend van Nebbiolo druiven uit drie wijngaarden: Fossati, Coste di Vegrne en La Volta. Albe in het Italiaans verwijst naar de zonsopkomst boven de drie wijngaarden. De wijngaarden worden duurzaam bewerkt. De oogst in handmatig en vindt plaats in de tweede helft van oktober. De nauwkeurige selectie van de trossen gebeurt in de wijngaard. De vinificatie duurt 30 tot 40 dagen en de rijping in Sloweens eiken rond de 3 jaar. De wijn is robijnrood, heeft geuren van rood fruit, pruimen maar ook paddestoelen. De smaak is verfijnd en complex en de zuren en zachte tannines maken hem compleet.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Albe Barolo – G.D. Vajra” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *