per fles
€ 20,70
20,10
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Alvaro Palacios Camins Del Priorat

Met Camins del Priorat heeft Alvaro Palacios voor ogen uit kleine wijngaardplots – allen gelegen in de 5 beste gemeenten van de appellatie – een wijn te maken die door zijn zeer diverse onderliggende terroirs complexiteit heeft en duidelijk zijn afkomst toont. De opbrengst van de percelen is laag: slechts 2 hl/ha. Na vinificatie volgt rijping in Frans eigen vaten. De wijn is intens robijnrood en heeft zachte aroma’s van cassis en braam maar ook kruiden en zoethout. De smaak is vol met een zachte aanzet en een warme, kruidige afdronk.

Kenmerken

Lekker bij

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Ligging wijngaard

Op steile hellingen. De bodem bestaat uit leisteen.

Wijnkaartbeschrijving

Mediterraanse wijn van de beroemde wijnmaker Alvaro Palacios.

Wijnspijssuggestie

Bij iberico ham en geroosterd rood vlees.

Extra informatie

Alvaro Palacios is zevende in een gezin met 9 kinderen. Zijn vader leidde Palacios Remondo, het Rioja familiebedrijf in Alfaro. Van Alvaro werd verwacht dat hij naar Bordeaux ging om wijnbouw te studeren. Via een stage op Chateau Petrus raakte hij geboeid door de bijzondere terroir en de grootsheid van de wijn. Na zijn studie koos hij niet naar het familiedomein terug te keren maar zijn eigen weg te gaan. Hij sluit zich in 1989 aan bij enkele pioniers die de revival van de wijngaarden van Priorat nastreven. Priorat is een klein bergachtig gebied waar de Karthuizer monnikken de wijnbouw meer dan zes eeuwen lang hebben bedreven. De steile wijngaarden kunnen net als vroeger alleen met muilezels worden bewerkt, zeer arbeidsintensief. Alvaro bouwt een wijngoed op met wijngaarden als Gratallops, Finca Dofi en de absolute top: L'Ermita - een cultwijn.


De belangrijkste druif in Priorat is de Garnacha met daarnaast de Samso. De bodem bestaat hoofdzakelijk it leisteen. Camins (paden) del Priorat staat voor hoe de diverse kleine wijngaardplots zijn verbonden. Deze plots zijn beplant met Garnache, Samso, Syrah en Cabernet Sauvignon: hieruit wordt de Camins del Priorat gemaakt.


Na de handmatige oogst die niet meer oplevert dan 20 hl/ha. vindt de vinificatie plaats en daarna de rijping in Frans eiken vaten. De wijn is intens robijnrood en heeft aroma's zoals cassis en braam maar ook kruiden en zoethout. De smaak is vol met een zachte aanzet en een warme, kruidige afdronk.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Alvaro Palacios Camins Del Priorat” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *