per fles
€ 17,90
17,30
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Alvaro Palacios La Montesa Rioja Crianza

De La Montesa wijngaard ligt op 6 meter hoogte en heeft hoofdzakelijk Garnacha als aanplant. Tempranillo en Mazuele spelen in deze wijn een bijrol. Ook valt op dat de wijngaard uit bush vines bestaat. Alvaro heeft in de loop van de jaren dat hij de scepter zwaait, perceel voor perceel aangepast. In de wijngaard wordt biologisch gewerkt en de opbrengst per hectare wordt laag gehouden. Robijnrood met verleidelijke aroma’s van rood en zwart fruit, florale tonen en kruiden. De smaak is fluwelig en fijn en de tannines rijp. De afdronk is lang.

Kenmerken

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Ligging wijngaard

Op 600 meter hoogte. Weinig wijngaarden in Rioja zijn zo hoog gelegen als de La Montesa wijngaard.

Wijnkaartbeschrijving

Levendige, moderne Rioja Crianza van Alvaro Palacios.

Wijnspijssuggestie

Geroosterd rood vlees, lamsbout, pata negra gam en halfharde kazen.

Extra informatie

Alvaro Palacios werd geboren op Palacios Remondo, het familiebedrijf in Rioja Baja. Alvaro volgde oenologie en viticulture in Bordeaux. Via een stage op Chateau Petrus raakte hij geboeid door de bijzondere terroir en grootsheid van de wijn. Terug in Spanje werkt hij een tijdje als verkoper van Frans eiken vaten. In 1989 voegt hij zich bij pioniers die Priorat in glorie willen herstellen. Hij verwerft wijngaarden en start met het maken van Priorat wijnen. Zijn ster stijgt snel en zijn wijnen worden bejubeld. Een volgend project start hij met zijn neef Ricardo Perez in Bierzo. Oude Mencia stokken, steile hellingen en leistenen ondergrond brengen daar een fenomenaal succes dat het aanzien van Alvaro versterkt. Na de dood van zijn vader wordt Alvaro gevraagd ook Palacios Remondo te leiden. De wijn gaarden liggen op 600 meter hoogte. Naast aandacht voor terroir is zijn geloof in Garnacha voor Rioja zeer opmerkelijk. La Montesa is een blend waarin Garnacha de hoofdrol speelt, aangevuld met Tempranillo en Mazuelo. Bioglogische teelt en de opbrengsten per hectare zijn laag. De ondergrond bestaat uit klei een steenachtig kalk met aan de oppervlakte kiezelstenen. Handmatige oogst, selectie en ontsteling met daarna rijping in barriques gedurende 12 maanden. 20% in nieuw Frans eiken. De wijn is robijnrood en heeft verleidelijke aroma's van rood en zwart fruit, florale tonen en kruiden. De smaak is fluwelig en fijn en de tannines zijn rijp. De afdronk is lang.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Alvaro Palacios La Montesa Rioja Crianza” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.