per fles
€ 12,35
11,75
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Alvaro Palacios La Vendimia Rioja

La Vendimia is de naam van de jonge Rioja die Palacios Remondo maakt. Opmerkelijk is dat hij uit gelijke delen Garnache en Tempranillo bestaat. Alvaro Palacios gelooft heilig in de Garnacha druif, ook voor Rioja. De wijn wordt omschreven als super Rioja ‘nieuwe stijl’ die na vinificatie een korte rijping op eiken vaten kreeg. Het is een uitbundige wijn met rood en zwart fruit en fijne kruidigheid, aardse tonen en zachte tannine.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Ligging wijngaard

Verschillende wijngaarden in La Rioja.

Wijnkaartbeschrijving

Super Rioja 'nieuwe stijl' van de visionaire wijnmaker Alvaro Palacios.

Wijnspijssuggestie

Lamsbout, speenvarken en gedroogde ham.

Extra informatie

Alvaro Palacios is zevende in een gezin met 9 kinderen. Zijn vader leidde Palacios Remondo, het Rioja familiebedrijf in Alfaro. Van Alvaro werd verwacht dat hij naar Bordeaux ging om wijnbouw te studeren. Via een stage op Chateau Petrus raakte hij geboeid door de bijzondere terroir en de grootsheid van de wijn. Na zijn studie koos hij niet naar het familiedomein terug te keren maar zijn eigen weg te gaan. Hij sluit zich in 1989 aan bij enkele pioniers die de revival van de wijngaarden van Priorat nastreven. Met veel gevoel voor terroir, maar ook het eeuwenoude cultuurlandschap, slaagt Alvaro erin zijn Priorat wijnen tot een immens succes te maken.


Een volgend project start hij met neef Ricardo Perez in de wijnstreek Bierzo. Hier concentreren ze zicht op de biologische teelt van de rode Mencia druif. Het succes ervan versterkt het aanzien van Alvaro. Na het overlijden van zijn vader neemt Alvaro op verzoek van de familie ook Palacios Remondo onder zijn hoede. In de wijngaarden van de familie neemt Alvaro na zijn komst drastische maatregelen. In korte tijd wordt de productie teruggebracht met 60% en weet hij de kwaliteit meer dan navenant te verhogen. Naast aandacht voor terroir is zijn geloof in Garnacha voor Rioja zeer opmerkelijk. De Vendimia wordt gemaakt van gelijke delen Garnacha en Tempranillo. Hij wordt omschreven als een superRioja 'nieuwe stijl' die na vinificatie een korte rijping op eiken vaten kreeg. Het is een uitbundige wijn met rood en zwart fruit en fijne kruidigheid, aardse tonen en zachte tannine.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Alvaro Palacios La Vendimia Rioja” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.