per fles
€ 19,10
18,50
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Alvaro Palacios Petalos Do Bierzo

Naast het grote succes dat Alvaro Palacios in Priorat beleefde, startte hij met zijn neef Ricardo Perez een nieuw avontuur: de wijnen van Bierzo laten herleven. In Corullon zijn zij 100% gericht op Mencia. De Petalos is een wijn die uit steile wijngaarden met oude stokken wordt vervaardigd. De wijn heeft een kersenrode kleur, aroma’s van rood en zwart fruit en florale tonen, maar ook mineraliteit. De smaak heeft een goede aanzet, is zacht, fris en intens met kruidige tonen. De wijn heeft een mooie, aanhoudende afdronk.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Ligging wijngaard

Op de steile hellingen aan de westkant van Bierzo uit gemeenten: Corullon, Valtuille, Villadecanes, Pandones en Villafranca del Bierzo.

Wijnkaartbeschrijving

Verrassende, Spaanse wijn uit Bierzo van Alvaro Palacios.

Wijnspijssuggestie

Bij rood vlees, lamsbout en manchego.

Extra informatie

Alvaro Palacios is zevende in een gezin met 9 kinderen. Zijn vader leidde Palacios Remondo, het Rioja familiebedrijf in Alfaro. Van Alvaro werd verwacht dat hij naar Bordeaux ging om wijnbouw te studeren. Via een stage op Chateau Petrus raakte hij geboeid door de bijzondere terroir en de grootsheid van de wijn. Na zijn studie koos hij niet naar het familiedomein terug te keren maar zijn eigen weg te gaan. Hij sluit zich in 1989 aan bij enkele pioniers die de revival van de wijngaarden van Priorat nastreven. Priorat is een klein bergachtig gebied waar de Karthuizer monnikken de wijnbouw meer dan zes eeuwen lang hebben bedreven. De steile wijngaarden kunnen net als vroeger alleen met muilezels worden bewerkt, zeer arbeidsintensief. Alvaro bouwt een wijngoed op met wijngaarden als Gratallops, Finca Dofi en de absolute top: L'Ermita - een cultwijn. Als Alvaro's neef Ricardo Perez terug is in Spanje, wijst hij Alvaro op de sluimerende potentie van de versukkelde DO Bierzo. Beiden zien kansen en in 1998 startten ze samen een nieuw wijnbedrijf in Corullon. Ook in Bierzo zijn het oude, steile wijngaarden met veel leisteen. De locale druif is de Mencia. De druiven voor Petalos komen van kleine percelen uit 5 gemeenten in Bierzo en van zeer oude stokken. Handmatige oogst en strenge selectie. De rendementen zijn zeer laag. Vinificatie in open eiken en RVS vaten gedurende 25 dagen. De wijn rijpt in Frans eiken vaten, gedeeltelijk nieuw. Een kersenrode kleur, fruitige aroma's en florale tonen, maar ook mineraliteit. Een mooie afdronk.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Alvaro Palacios Petalos Do Bierzo” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *