per fles
€ 38,40
37,80
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Alvaro Palacios Propiedad Rioja

De Propiedad Rioja is afkomstig uit de 5 beste percelen van La Montesa. De terroir is het vertrekpunt en omdat Palacios Garnacha kwalitatief de beste druif vindt, wordt alleen deze gebruikt. De zoektocht is de beste wijn te maken, eigenzinnig en compromisloos. 14 maanden in Allier eiken vaten. De wijn is granaatrood en heeft complexe aroma’s van rijpe aardbei, een lichte citrustoest, kamille en rozemarijn. De smaak is medium-bodied, levendig met cassis, vanille en zachte tannines. Moderne Rioja par excellence!

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Ligging wijngaard

Deze wijn komt van de percelen Valmira, Valfrio, Las Mulgas, Valviejo en Corral de Serrano in La Montesa.

Wijnkaartbeschrijving

Moderne Rioja van de Spaanse wijnmaker Alvaro Palacios.

Wijnspijssuggestie

Bij wild en gerechten met rood vlees.

Extra informatie

Alvaro Palacios werd geboren op Palacios Remondo, het familiebedrijf in Rioja Baja. Alvaro volgde oenologie en viticulture in Bordeaux. Via een stage op Chateau Petrus raakte hij geboeid door de bijzondere terroir en grootsheid van de wijn. Terug in Spanje werkt hij een tijdje als verkoper van Frans eiken vaten. In 1989 voegt hij zich bij pioniers die Priorat in glorie willen herstellen. Hij verwerft wijngaarden en start met het maken van Priorat wijnen. Zijn ster stijgt snel en zijn wijnen worden bejubeld. Een volgend project start hij met zijn neef Ricardo Perez in Bierzo. Oude Mencia stokken, steile hellingen en leistenen ondergrond brengen daar een fenomenaal succes dat het aanzien van Alvaro versterkt. Na de dood van zijn vader wordt Alvaro gevraagd ook Palacios Remondo te leiden. De wijngaarden liggen op 600 meter hoogte. De Propiedad Rioja wordt gemaakt van 100% Garnacha uit de 5 beste percelen in La Montesa. De 5 sterren op het etiket verwijzen naar deze terroirs. De bodem is vulkanisch en kwartshoudend met zandstenen keien. De leeftijd van de stokken varieert tussen de 40 en 90 jaar. Lage opbrengst per stok. Oogst bij optimale rijpheid waarna vinificatie plaats vindt in grote houten vaten gedurende 4 weken. De rijping duurt 14 maanden in barriques uit Allier, de helft nieuw en de overige 1 jaar oud. De wijn is granaatrood en heeft compleze aroma's van rijpe aardbei, een lichte citrustoest, kamille en rozemarijn. De smaak is medium-bodied, levendig met cassis, vanille en zachte tannines. Moderne Rioja par excellence!


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Alvaro Palacios Propiedad Rioja” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.