per fles
€ 16,35
15,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Amira Nero D’Avola – Principi Di Butera

Diep van kleur, geur van zwart fruit, amandelbloesem en specerijen. Droog en vol van smaak met een hint van kersenlikeur vermengd met heerlijke kruidigheid in de afdronk. De Nero d’Avola is een droom voor wijnmakers die opwindend rood voor ogen hebben. Hij levert verrukkelijk zwoele, fruitige wijn op met mooie zuren. Feudo Principi di Butera staat op de zuidkust van Sicilië, bij Caltanisetta. De familie Zonin zag de potentie: een uniek terroir met een droog, heet klimaat, schoongeblazen door de wind van de Middellandse Zee.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

De districten Butera en Riesi in de provincie Caltanisetta.

Wijnkaartbeschrijving

Diepe kleur, geur van zwart fruit, amandelbloesem en specerijen. Droog en vol van smaak met een hint van kersenlikeur en een heerlijke kruidigheid in de afdronk.

Wijnspijssuggestie

Ideale partner bij rijke vleesschotels, gegrild rood vlees en rijpere kazen.

Extra informatie

Het is nauwelijks te geloven, maar op de helft van de zuidkust van Sicilië, bij Caltanisetta, groeiden tot 1997 nauwelijks druivenstokken. Toch was dat de plek waar de familie Zonin een landgoed, het Feudo Principi di Butera, van 320 hectare kocht en daarvan 180 beplantte. Zij zagen de potentie: een uniek terroir met een droog, heet klimaat, schoongeblazen door wind van de Middellandse Zee. De wijngaarden zijn alle voorzien van een ingenieus systeem van druppelirrigatie, bedoeld om de bebladering van de wijnstokken in optimale conditie te houden. Feudo, 'heerlijkheid' of simpelweg 'bezit', herinnert aan de eeuwen dat deze grond toebehoorde aan dynastieën van prinsen waarvan de naam Butera wellicht terug te voeren zou zijn op koning Re Bute van de Siculi, het volk dat in de 6e eeuw voor Christus het eiland bewoonde. De Nero d'Avola is een droom voor wijnmakers die opwindend rood voor ogen hebben. Hij levert verrukkelijke zwoele, fruitige wijn op met mooie zuren. De 'zwarte van Avola' kreeg hier na de gisting een rijping deels in foeders en deels in 350-liter tonneaux, wat hem een discreet accent van eikenhout geeft. Diep van kleur, geur van zwart fruit, amandelbloesem en specerijen. Droog en vol van smaak met een hint van kersenlikeur vermengd met heerlijke kruidigheid in de afdronk.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Amira Nero D’Avola – Principi Di Butera” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *