per fles
€ 7,35
6,75
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Andean Condor Peak Chardonnay

Condor Peak Chardonnay komt uit wijngaarden die liggen in de uitlopers van de Andes. De omstandigheden voor de wijnbouw zijn er ideaal: de druiven rijpen er perfect dankzij de zonnige warme dagen die afgewisseld worden door koele nachten. De Condor wordt gezien als de koning van de Andes. Met de naam Condor Peak laat Andean Vineyards iets van die magie op deze wijnen afstralen.

Deze Chardonnay is licht geel en heeft tonen van appel en ananas en een ronde smaak.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Argentinië

Argentinië is het grootste wijnland van Zuid-Amerika. De wijnranken groeien met name tegen de oostelijke hellingen van de Andes in het westen van Argentinië. Het bekendste wijngebied is de Mendoza.

De bekendste witte wijnen worden gemaakt van de torrentés, de chardonnay en sauvignon blanc druiven. Qua rode wijn is de malbec het meest geproduceerd. Met zijn dikke schil zorgt deze druif voor robuuste wijnen, die goed samengaan met de Argentijnse keuken.

Ligging wijngaard

De wijnbouw in de foothills van de Andes heeft een aantal kenmerken: er kan op relatief grote hoogte wijngaarden worden aangeplant, de bodem is er door de afzetting van rivieren zeer geschikt, overda

Wijnspijssuggestie

Lekker als aperitief of bij wit vlees gerechten en vis met lichte saus.

Extra informatie

Andean Vineyards is gevestigd in de uitlopers van de Andes. Zij beschikken over 550 ha eigen wijngaarden en werken daarnaast met wijnboeren wiens druiven zij afnemen. De Condor Peak wijnen zijn afkomstig uit Mendoza, dat het economisch hart is van de Argentijnse wijnbouw. Bijna 70% van de totale wijngaard oppervlakte van Argentinië ligt in Mendoza.


De Condor is één van de grootste roofvogels ter wereld, hij heeft een spanwijdte van 3 meter en een gewicht dat oploopt tot 15kg. Hij leeft in de Andes en om te vliegen laat hij zich meestal van een Peak afzweven, de Condor komt anders met veel moeite omhoog. De Condor en de Andes zijn door de indrukwekkendheid voor de Argentijnen met elkaar verbonden.


De wijngaarden liggen op een hoogte van 600 tot 1500 meter boven de zeespiegel. Hierdoor heeft men er warme dagen en koele nachten en de druiven profiteren er optimaal van het zonlicht. De druiven voor deze Chardonnay worden handmatig geoogst. Hierna volgt de ontsteling van de trossen. Eerst vindt op 10°C inweking met de schillen plaats, daarna worden de druiven geperst en wordt de most gekoeld naar 5°C voor klaring. Met geselecteerde gistcellen vindt daarna de vinificatie plaats.


De Condor Peak Chardonnay is licht geel en heeft tonen van appel en ananas en een ronde smaak.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Andean Condor Peak Chardonnay” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *