per fles
€ 7,30
6,70
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Andean Condor Peak, Merlot/Malbec

De Condor Peak Merlot – Malbec komt uit Mendoza. De wijngaarden liggen in de uitlopers van het Andesgebergte. De omstandigheden voor de wijnbouw zijn er ideaal: de druiven rijpen er perfect dankzij de zonnige en warme dagen die afgewisseld worden door koele nachten. De Condor wordt gezien als de koning van de Andes. Met de naam Condor Peak laat Andeab Vineyards iets van die magie op deze wijnen afstralen. De wijn is paarsrood en heeft aroma’s van kersen en pruimen. De smaak is zacht en rond en doet denken aan bessen.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Argentinië

Argentinië is het grootste wijnland van Zuid-Amerika. De wijnranken groeien met name tegen de oostelijke hellingen van de Andes in het westen van Argentinië. Het bekendste wijngebied is de Mendoza.

De bekendste witte wijnen worden gemaakt van de torrentés, de chardonnay en sauvignon blanc druiven. Qua rode wijn is de malbec het meest geproduceerd. Met zijn dikke schil zorgt deze druif voor robuuste wijnen, die goed samengaan met de Argentijnse keuken.

Ligging wijngaard

De wijnbouw in de foothills van de Andes heeft een aantal kenmerken: er kan op relatief grote hoogte wijngaarden worden aangeplant, de bodem is er door de afzetting van rivieren zeer geschikt, overda

Wijnspijssuggestie

Past goed bij gegrild en geroosterd vlees en bij kaas.

Extra informatie

Andean Vineyards is gevestigd in de uitlopers van de Andes. Zij beschikken over 550 ha eigen wijngaarden en werken daarnaast met wijnboeren wiens druiven zij afnemen. De Condor Peak wijnen zijn afkomstig uit Mendoza, dat het economisch hart is van de Argentijnse wijnbouw. Bijna 70% van de totale wijngaard oppervlakte van Argentinië ligt in Mendoza. De Condor is één van de grootste roofvogels ter wereld, hij heeft een spanwijdte van 3 meter en een gewicht dat oploopt tot 15kg. Hij leeft in de Andes en om te vliegen laat hij zich meestal van een Peak afzweven, de Condor komt anders met veel moeite omhoog.


De Condor en de Andes zijn door de indrukwekkendheid voor de Argentijnen met elkaar verbonden. De wijngaarden liggen op een hoogte van 600 tot 1500 meter boven de zeespiegel. Hierdoor heeft men er warme dagen en koele nachten en de druiven profiteren er optimaal van het zonlicht. De druiven voor de Merlot - Malbec worden met de hand geoogst en voor het vinificatie proces ontsteelt. Men beoogt het fruitige karakter van de Merlot en Malbec in de jonge wijn te behouden.


De wijn is paarsrood en heeft aroma's van kersen en pruimen. De smaak is zacht een rond en geeft een impressie van bessen.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Andean Condor Peak, Merlot/Malbec” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.