Andean Condor Peak Malbec
De Condor Peak Malbec is robijnrood van kleur. In bouquet en smaak veel rijp fruit zoals zwarte kersen en meloen, maar ook koffie, chocola en anijs. De rijpe, stevige tannines zorgen voor ruggengraat.
Kenmerken
- Jaargang2021
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage13%
- ProducentAndean
- Land van herkomstArgentinië
- StreekMendoza
- Serveer temperatuur16 - 17 graden
- AfsluitingSchroefdop
- Aantal in doos6
Argentinië
Argentinië is het grootste wijnland van Zuid-Amerika. De wijnranken groeien met name tegen de oostelijke hellingen van de Andes in het westen van Argentinië. Het bekendste wijngebied is de Mendoza.
De bekendste witte wijnen worden gemaakt van de torrentés, de chardonnay en sauvignon blanc druiven. Qua rode wijn is de malbec het meest geproduceerd. Met zijn dikke schil zorgt deze druif voor robuuste wijnen, die goed samengaan met de Argentijnse keuken.
Ligging wijngaard
De wijnbouw in de foothills van de Andes heeft een aantal kenmerken: er kan op relatief grote hoogte wijngaarden worden aangeplant, de bodem is er door de afzetting van rivieren zeer geschikt, overdaWijnspijssuggestie
Heerlijk te combineren met rood vlees, kip, kalfs- en varkensvlees, pizza, pasta, burritos en harde kazen.Extra informatie
De Argentijnse wijngebieden liggen ongeveer duizend kilometer landinwaarts, aan de voet van de Andes. Het is er zeer droog en dat er geen woestijn is ontstaan, is te danken aan het smeltwater uit de bergen. Het voordeel van het droge klimaat is dat de Argentijnse wijnbouwers nauwelijks hoeven te bespuiten. In Argentinie gaat men er dan ook prat op de meest ecologisch verantwoorde wijngaarden ter wereld te hebben, Mendoza is de belangrijkste wijnprovincie en geboortegrond van deze Conder Peak Malbec.Proefnotities: Robijnrood van kleur. In bouquet en smaak veel rijp fruit zoals zwarte kersen en meloen, maar ook koffie, chocola en anijs. De rijpe, stevige tannines zorgen voor ruggengraat. De wijn is op dronk en komt optimaal tot zijn recht wanneer hij geserveerd wordt tussen de 15 en 17 graden en bij voorkeur binnen 2 tot 3 jaar na de oogst gedronken wordt.
Heerlijk te combineren met rood vlees, kip, kalfs- en varkensvlees, pizza, pasta, burritos en harde kazen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.