Apulo Salento Bianco – Masseria Altemura
Een intens aroma van perzik, grapefruit en limoen en een opwekkend frisse smaak. Voor deze zonnige, zeer geurige wijn heeft men het oude, inheemse druivenras fiano gebruikt met 35 procent chardonnay.
Kenmerken
- Jaargang2020
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage12.5%
- ProducentMasseria Altemura
- Land van herkomstItalië
- StreekPuglia
- Serveer temperatuur10 - 12 graden
- AfsluitingSchroefdop
- Aantal in doos6
Italië
Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.
Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.
Wijnkaartbeschrijving
Strogeel met een levendige groenachtige zweem. Een intens en fruitig bouquet van perzik, grapefruit en limoen gevolgd door een opwekkend frisse smaak.Wijnspijssuggestie
Mooi als apéritief, bij pasta met delicate saus, gegrilde vis, schaal- en schelpdieren en kip, kalfs- en varkensvlees.Extra informatie
Als de hoge hak van een dameslaars wijst het schiereiland Salento naar het zuidoosten, ingeklemd tussen de Adriatische en Ionische Zeeën. Hier bezit de familie Zonin de Masseria Altemura. Een masseria is een eeuwenoude, burchtachtige herenboerderij rond een stoere toren. Naar alle kanten strekt het 300 hectare grote bezit zich uit. 150 daarvan zijn wijngaarden terwijl 40 zijn beplant met olijfbomen. Onder de schaterende zon van Apulië worden hier wijnen gemaakt van oude, inheemse druivenrassen zoals bijvoorbeeld de fiano, een druif die al in de middeleeuwen in Zuid-Italië bekend was. De Zonin familie heeft sterk bijgedragen aan de herwaardering. Voor deze zonnige, zeer geurige wijn heeft men fianodruiven gebruikt met 35 procent chardonnay. Kreeg een koude schilweking van een etmaal voor de fermentatie begon en later een rijping van enkele maanden op de eigen lie. Het resultaat mag er zijn: een intens aroma van perzik, grapefruit en limoen en een opwekkend frisse smaak.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.